ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Lech Walesa edelleen hyvin homovihamielinen

vaeltaja2006 • 02.03.2013 11:49 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Puolalaisen Solidaarisuus-liikkeen entinen johtohahmo Lech Walesa on ilmaissut vastenmielisyytensä homoja kohtaan aikaisemminkin. Eilen hän taas kertoi vihamielisen kantansa TVN24-lähetyksessä. Perjantai-iltana 69-vuotias veteraani sanoi tv-haastattelussa, että hän ei haluaisi homoja parlamentin etupenkkiin vaan mieluummin takariviin tai jopa muurin taakse. "En haluaisi, että tämä vähemmistö, jota en voi ymmärtää, kulkee kaduilla ja sekoittaa lasteni ja lastenlasteni päät". Homoparaatit, jos niitä on pakko pitää, tulisi siirtää kaupunkien reunoille. Walesan mukaan vähemmistön tulee sopeutua enemmistön käsityksiin. Puolassa on parhaillaan käynnissä keskustelu rekisteröidystä parisuhteesta.

Walesa oli sähköasentajana Gdanskin telakalla 1960-luvulta alkaen, ja hän oli sosialistisen maan ensimmäisen ammattiyhdistysliikkeen johtajana. Kyse oli puolalaisesta Solidaarisuus-liikkeestä. Hänet kuvattiin ihmisoikeustaistelijaksi, ja hän sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1983. Sosialismin kaaduttua hän toimi Puolan presidenttinä vuosina 1990–1995. Hän on ennenkin esittänyt erittäin vihamielisiä näkemyksiä seksuaalisista vähemmistöistä. Hän on hurskas katolinen, ja vastustaa jyrkästi aborttia ja homoliittoja. Heinäkuussa 2012 hän sanoi haastattelusssa, että jos hänen poikansa olisi homo, hän yrittäisi rukoilemalla muuttaa tämän suuntaa.

1980-luvulla Walesa oli lähes jokailtainen hahmo tv:n uutiskuvissa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"En haluaisi, että tämä vähemmistö, jota en voi ymmärtää, kulkee kaduilla ja sekoittaa lasteni ja lastenlasteni päät"

Eikö mikään sivistys saa näitä suuruudenhulluja dinosauruksia astumaan alas norsuunluutornistaan ja sivistämään itseään. Rasittavaa, kun valtionpäämies lesoilee ennakkoluuloillaan. Ei minkään näköistä omanarvontuntoa, ainoastaan itsekkyyttä ja ylemmyydentunnetta. Ei voi muuta sanoa.
  Homopallero • 02.03.2013 11:56
Walesa ei enää ole valtionpäämies. Katolisuus selittänee seksuaalipoliittisia kantoja aika pitkälle tässä tapauksessa.

Uutinen on myös Der Spiegelissä:

www.spiegel.de
  Geschwitz • 02.03.2013 13:32
Mitähän Walesa sanoikaan niille, jotka aikoinaan sanoivat:

"ei haluaisi solidaarisuuslaisia parlamentin etupenkkiin vaan mieluummin takariviin tai jopa muurin taakse. "En haluaisi, että tämä solidaarisuus-vähemmistö, jota en voi ymmärtää, kulkee kaduilla ja sekoittaa lasteni ja lastenlasteni päät". Solidaarisuus-liikkeen paraatit, jos niitä on pakko pitää, tulisi siirtää kaupunkien reunoille. Muitten mukaan solidaarisuus-vähemmistön tulee sopeutua enemmistön käsityksiin."

Tai että tuossa vähemmistönä olisi, aikoinaan Puolassakin vain vähemmistönä olleet katolilaiset...

Valitettavasti noista vähemmistöistä, joista tuleekin enemmistö, tuleekin kaikinpuolin se noitten vähemmistöjen karsastama enemmistö.
- mutta onneksi seksuaalivähemmistöt ovat täysin eri maata, koska seksuaalivähemmistöistä ei koskaan tule tuollaista enemmistöä, eli seksuaalivähemmistöt eivät uhkaa enemmistöjä jatkossakaan. Siksi seksuaalivähemmistöihin voi suhtautua turvallisin mielin : )

Kommenttia muokattu: 02.03.2013 klo 14:11
  human • 02.03.2013 14:07
ja taas seköpää joka luulee rukouksilla voivan muuttaa homosta heteroksi...

homofobinen p@aska
  puppeliassi • 02.03.2013 14:48
Lech Walesan homovastaiset ja suorastaan vihamieliset puheet ovat levinneet tiedotusvälineiden avulla koko maailmaan.

Yle kirjoittaa, että Nobel-palkitun demokratiaikonin katsotaan rapauttaneen purkauksellaan maineensa demokraattisten oikeuksien puolustajana.

yle.fi

Puolan yleisradion uutinen:

www.thenews.pl

Kommenttia muokattu: 03.03.2013 klo 13:35
  Havainnoija • 03.03.2013 13:17
Lech Wałęsan poika Jarosław, joka edustaa Puolaa EU-parlamentissa, pahoittelee ja tuomitsee isänsä puheet. Hänen mielestään ne ovat vääriä ja haitallisia sekä pelottavia vanhemman polven ajattelutapoja, jotka eivät ole muuttuneet yhteiskunnan kehityksen myötä.

Jarosław toivoo, että hänen isänsä pyytäisi anteeksi puheitaan, mutta valitettavasti näin ei ole käynyt.

www.postimees.ee

Puolalainen kansanedustaja Rafał Grupiński tuomitsee jyrkästi Lech Wałęsan homovihamieliset puheet ja muistuttaa, kuinka helposti Wałęsan puheet pilaavat hänen oman maineensa ja koko Puolan maineen maailmalla.
- Wałęsan tulisi ymmärtää, että monet ihmiset ovat pettyneet häneen ja pitävät tällaisia puheita hyvin ikävinä, Grupiński toteaa haastattelun lopuksi.

wiadomosci.gazeta.pl

Vapaasti suomennettu, pahoittelen mahdollisia epätarkkuuksia.
  Havainnoija • 05.03.2013 18:02
Lech Walesa ei suostu pyytämään anteeksi homovihamielisiä puheitaan, vaan väittää, että 95 % ihmisistä on hänen kanssaan samaa mieltä.

Allekirjoita ja lähetä vetoomus, jossa vaaditaan Walesalta anteeksipyyntöä ja hlbt-kansalaisten oikeuksien tunnustamista:

www.allout.org

Kommenttia muokattu: 06.03.2013 klo 15:20
  Havainnoija • 06.03.2013 14:56
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy