ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Latvian oikeusasiamies kehottaa tunnustamaan homoliitot

Lassijuhani • 12.09.2012 21:51 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Latvian oikeusasiamies Juris Jansons on kehottanut maan poliitikkoja säätämään lain, jolla tunnustetaan virallisesti maassa asuvat homoparit. Jansonsin mielestä maan parlamentin on viipymättä säädettävä laki, jonka turvin samaa sukupuolta olevat parit saavat ne oikeudet, jotka heiltä tähän mennessä on evätty syrjivien säännösten perusteella.

Oikeusasiamies myönsi, että latvialainen yhteiskunta ei luultavasti vielä ole valmis tunnustamaan homoliittoja, mutta hän muistutti ettei se ole riittävä syy jatkaa samaa sukupuolta olevien parien oikeuksien rikkomista.

Oikeusasiamies muistutti Latvian perustuslain tunnustavan kaikkien kansalaisten tasa-arvon, ja sen perusteella hän kehotti säätämään samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisistä liitoista.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy