ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Lapselle kolme juridista vanhempaa Brittiläisessä Kolumbiassa, Kanadassa

JuhaniV • 11.03.2014 19:30 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kanadan länsirannikon territoriossa, Brittiläisessä Kolumbiassa (BC), lapsella voi olla uuden perhelain perusteella enintään neljä juridista vanhempaa.

Vancouverissa lapsen syntymätodistukseen on ensimmäistä kertaa Kanadassa merkitty kolme vanhempaa, naispari, sekä heidän miesystävänsä.

Viime vuonna BC territoriossa voimaan tullut laki mahdollistaa lapselle enemmän kuin kaksi juridista vanhempaa, enimmillään neljä. Aiemmin tämä on ollut mahdollista järjestää oikeusteitse. Tästä eteenpäin laki takaa tämän mahdollisuuden.

Aiemmin vanhemmuuden määrittelivät biologiset seikat. Tämä uusi laki lähtee siitä, että ennen hedelmöitystä osapuolet päättävät ja sitoutuvat tulevan lapsen kasvattamiseen. Laissa nähdään vanhempien päätös ja juridinen sitoutuminen merkityksekkäämpänä kuin biologia.

Sateenkaariperheet ry:n uutiskirjeessä todetaan uutisesta: "Tässä on esimerkkiä Suomelle tuleviin uudistuksiin. Useamman juridisen vanhemman vahvistaminen lapselle on yhdistyksen tärkeimpiä tavoitteita."


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Suomessa tätä samaa yritti monta vuotta sitten nk. neliapilaperhe, jossa lapsilla on vanhempina sekä naispari, että miespari. Silloin perheen sisäinen adoptio ei muistaakseni ollut vielä laissa. Kahdessa oikeusasteessa vaatimus neljästä vanhemmasta hylättiin. Muistelen, että korkeimpaan oikeuteen asti vaatimusta ei viety tai korkein oikeus ei antanut lupaa valittaa.
  JuhaniV • 12.03.2014 09:07
Jokin tälläinen järjestely lienee oikeudenmukainen tie myös kohtulahjan suhteen, mikäli näin sovitaan etukäteen Jos vaikka kohtulahjan antaja tulee sittenkin toisiin aatoksiin.
  Yesman • 12.03.2014 16:36
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy