ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Lappeenrantalaiset toimittajat kokeilivat kävelyä homoparina kaupungilla

Sami Mollgren • 27.09.2014 18:59 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Käsi kädessä kulkevaa miesparia ei kaikkialla ohiteta tuijottamatta. (kuvituskuva)
Lappeenrannan Uutiset -lehden toimittajat Janne Koivisto ja Joonas Tapaninen testasivat kanssaihmisten suhtautumista miespariin kävelemällä keskiviikkona Lappeenrannan keskustassa käsi kädessä.

Toimittajien mukaan suurin osa ohitti heidät tahdikkaasti, mutta katseet myös kääntyivät ja nauruakin kohdattiin.

Toimittajien tekemän "ihmiskokeen" taustalla oli Lappeenrannan Uutisten edellisenä viikonloppuna julkaisema juttu, jossa venäläisturistit tyrmäsivät heille näytetyt tuoreet Suomen Postin julkaisemat Tom of Finland -potimerkit. Yksi kommentoija piti merkkejä propagandana. Erityisesti esiin nousivat nuoren viipurilaismiehen Maksimin kommentit: hän kertoi pitävänsä homoutta täysin luonnottomana, vihaavansa homoja ja haluavansa lyödä kohtaamaansa homoa päin naamaa.

Erityisesti venäläisturistit katsovat miesparia pitkään, joskin myös paikalliset.

Lappeenrannan Uutisten toimittajien haastattelema rikoskomisario Timo Valle rauhoittelee, kun toimittajat pohtivat, että voisiko joku käydä miespariin käsiksi. Rikoskomisario sanoo, ettei ole kuullut Lappeenrannassa tapahtuneen rikoksia, joissa motiivina olisi ollut uhrin seksuaalinen suuntautuminen. Rikoskomisario kuitenkin pohtii, miten kävisi, jos keskiyön jälkeen miespari menisi ravintolaan.

Toimittajat pohtivat sitä, miten ison kynnyksen homot joutuvat ylittämään, ja ettei kenenkään pitäisi pelätä kädestä pitämistä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Lappeenranta on toinen kotikaupunkini.

Todennäköisesti vuoden sisällä ensimmäinen, kun muutamme puoliskon kanssa molemmat LUT/PV:n duunien perässä sinne karistaen Espoon vetiset tomut jaloistamme. Oma velaton iso omakotitalo omenapuineen ja puutarhoineen sekä mökki rantasaunoineen odottelevat siellä paluumuuttajia.

Kaikkina niinä vuosina, jotka lapsena, varusmiehenä, ammattisotilaana ja siviilinä olen siellä asunut, työtä tehnyt ja lomaillut, en ole ikinä törmännyt minkäänlaiseen homofobiaan.
Eteläkarjalaiset ovat luonnostaan avoimia, suvaitsevaisia ja ystävällisiä.

Tyypillinen tilanne oli, kun sikäläisessä keskustan "Apinabaarissa" (kaupungin halvin olut) istuimme tänä kesänä puoliskon kanssa ja ilmeisesti olimme kovin intiimejä, koska baaritiskiltä oluen kanssa kävellyt ison ja raavaanpuoleinen, ei mitenkään selvin päin oleva mies kysäisi: "Ootteko työ homoja?", johon vastasin "Juu. Ollaan myö", johon mies: "No mie arvasin, kun miun velipoikakin on", ja jatkoi matkaansa omalle paikalleen.

Eri asia ovat tietysti venäläiset turistit ja alueella asuvat venäläistaustaiset (joita on valtava määrä), mutta itse tunnen henkilökohtaisesti näitä pysyviä asukkaita (kolme miestä ja kaksi naista), joista kaikki suostuvat saunomaan minun ja puolisoni kanssa alasti. Niema problema, eta normal katastrof.

Jos Suomessa vierailevat venäläisturistit syyllistyvät "Maksimin" ideologian mukaisiin toimiin, niin seurauksenahan on sakkoa, kakkua ja karkotus sekä maahantulokielto.
  Pete • 27.09.2014 20:50
Etelä-Karjalassa "ihmiskokeen" jälkimainingeissa on käynnistynyt kunnon keskustelu. Hyvä hyvä.

Imatralainen kertoo verkkosivuillaan, että toimittajien miesparitesti nosti kommenttitulvan ( www.imatralainen.fi ). Lehden mukaan verkkokeskustelijat pohtivat, uskaltaako homopari näyttää tunteita ja loukkaako miesparin käytös sotaveteraaneja.

Toivottavasti kuhina avaa edes muutamia silmiä.
  smo • 01.10.2014 22:47
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy