ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Lakialoite: Virolaisen rohkeutta nyt keskustaan, ja laajemmallekin

jnsto • 19.03.2012 13:13 • 5 kommenttia. NÄKÖKULMAT
Johannes Virolaisen toiminta homojen tasa-arvon puolesta Suomen UM:ssä tuli täällä RL:ssä julkisuuteen sopivalla hetkellä. Virolainenhan oli tunnettu maalaisliitto-keskustapuoluelainen ja puolueen piirissä on jostain syystä nykyisin epävarmuutta näissä ihmisoikeusasioissa. Lakialaoitteen yleisestä avioliittolaista oli muutaman viikon takaisen tiedon mukaan allekirjoittanut vain yksi kepulainen.

Tällä viikolla voimme miettiä, mitenkähän Johannes ottaisi kantaa ajankohtaiseen aloitteeseen avioliittolaista.

Toivottavasti riittävän moni keskustan edustaja ehtii tässä ottaa neuvoa antavan lasillisen maitoa eli vauhtia maalaisliiton ajoilta ja lakialoitteen jatkokäsittelyä edistävän kannan.

Tiedossani ei ole, onko Santeri Alkio ottanut kantaa aiheeseen. Ehkä ei ole. Mutta mahdollisesti Johannes Virolaisen nopean kannanoton taustalla oli ainakin suomalaisen talonpoikaisyhteiskunnan perinne. Siinähän taloyhteisöihin kuului usein myös setämiehiä, joita ei enemmälti ihmetelty.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Totta on. Eipä juuri ihmetelty talo-, eikä kyläyhteisöissä yhdessä elävää mies- ja / tai naisparia. He kuuluivat yhteisöön sen luontaisena osana heitä homottelematta ja lebottelematta. Heitä arvostettiin yksilöinä: isäntinä, emäntinä, palvelusväkenä jne. millaisessa sosiaalisessa asemassa he sitten yhteisössä olivatkaan. Toki silloin ja niissä yhteisöissä oli muita tasa-arvooon liittyviä ongelmia. Niitä on kuitenkin saatu korjattua ja hyvä niin. Tähän maailmaan syntymänsä perusteella jokaisella on oikeus omaan elämäänsä yhteiskunnan tasa-arvoisena jäsenenä syntyperästään. ihonväristään, sukupuolestaan ja seksuaalisesta suuntauksestaan riippumatta. Se kuuluu ihmisyyteen ja oikeudenmukaisuuteen ja sen edestä tehty työ ei valu hukkaan nyt eikä historiaa kirjoitettaessa. Onnea ja menestystä jokaiselle sen puolesta työskentelevälle!
  Onnellinen mies (ei rekisteröitynyt) • 19.03.2012 14:19
Keskustahan on konservatiivisempi kuin Kokoomus. Ettäs kehtaavat istua Liberaalidemokraattisessa ryhmässä EU-parlamentissa. Minusta Keskustan "liberalismi" on lähinnä mauton vitsi ja raipanisku etenkin seksuaalivähemmistöjen kasvoille.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 19.03.2012 14:37
Ei ihmetelty setämiehiä ei. Avioliitto ei kuitenkaan setäpareille kuulunut, vaan se oli miehen ja naisen välinen liitto, ilman mitään epäselvyyksiä. Tämä kannattaisi myöntää ihan faktana, eikä väkisin hakea homoliittojen puolustamiseksi täysin naurettavia ja virheellisiä argumentteja suomalaisen talonpoikaiselämän historiasta.
  john (ei rekisteröitynyt) • 19.03.2012 16:53
Älkää viitsikö häväistä edesmenneen ihmisen muistoa naurettavuuksillanne! Se että joku pelastaa jonkun jonkin hairahduksen takia tai että setämiehiä suvaittiin, ei tarkoita sitä, että näille olisi haluttu, haluttaisiin tai olisi mitään tarvetta haluta järjestää I'm the Only Gay in the Village -dragqueenpelleilyhäitä tai että jonkun huuliaan väpisyttävän keski-ikäisen homoparin tarvitsisi saada ilmoittaa olevansa "avioliitossa" jotta heidän chihuahuansa tulevaisuus olisi turvattu.
  Blueriver • 19.03.2012 20:27
Sen verran lisäisin, että hyvä kuitenkin, että Johannes Virolainen kannatti tasa-arvoa. Niin ei moni olisi uskaltanut tuohon aikaan toimia. Hänen muistoaan ei minulla ollut omasta puolestani tässä tarkoitus häpäistä, vaan kritisoida sitä, että Keskusta johtaa puolueena äänestäjiä harhaan tuolla näennäisellä liberaali-imagollaan.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 19.03.2012 22:17
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy