ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Lakialoite translain muuttamisesta sai laajan tuen

jnsto • 01.07.2016 07:46 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Kansanedustaja Silvia Modig. Kamera tavoitti hänet Pride-viikon mediakeskustelusta. Taustalla kaupallisen radion piiristä tunnettu toimittaja Laura Haimila.
Kansanedustaja Silvia Modig on jättänyt lakialoitteen translain korjaamiseksi. Juhannuksen alla eduskunnan kansliaan jätettyyn aloitteeseen kertyi kannatusta 85 edustajalta. Heitä oli kaikista muista ryhmistä paitsi perussuomalaisista ja kristillisistä. Aloitteen mukaan lainkohtaa pakkosteriloinnista tulisi muuttaa. Aloitteesta uutisoi HBL 1.7.16.

Suomen sterilisointisääntö on saanut arvostelua kansainvälisellä ihmisoikeuskentällä. Suomen tilanne mainitaan mm YK:n Kidutuksen vastaisen komitean viimeisimmässä maaraportissa.

Seta pääsihteeri Kerttu Tarjamo huomauttaa, ettei nykyinen laki lähde yksilön itsemääräämisoikeudesta. Prosessi voi myös kestää vuosia. Muualla Pohjoismaissa sterilointipakko on voimassa vain Färsaarilla.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Laki transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta

1 § (8.4.2016/252)
Vahvistamisen edellytykset

Henkilö vahvistetaan kuuluvaksi vastakkaiseen sukupuoleen kuin mihin hänet on väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista annetussa laissa (661/2009) tarkoitettuun väestötietojärjestelmään merkitty, jos hän:

1) esittää lääketieteellisen selvityksen siitä, että hän pysyvästi kokee kuuluvansa vastakkaiseen sukupuoleen ja että hän elää tämän mukaisessa sukupuoliroolissa sekä siitä, että hänet on steriloitu tai että hän muusta syystä on lisääntymiskyvytön


Suomessa ei ole olemassa pakkosterilointia, koska lisääntymiskyvyttömyysvaatimus voidaan täyttää myös muuten.

Modigin lakialoitteessa lienee kyse lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poistosta?

Kun/jos se poistuu, alkaa kertyä tarkempaa dataa siitä, miten hormonihoidot vaikuttavat jälkeläisiin, jos mitenkään.
  Yesman • 02.07.2016 10:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy