ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Laki rekisteröidystä parisuhteesta 10 vuotta

vaeltaja2006 • 11.11.2011 22:39 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Outi Ojala esitti lakialoitteen eduskunnalle jo 18 vuotta sitten. Vaati paljon työtä, ennen kuin laki hyväksyttiin eduskunnassa 28.9.1991. Alemmassa kuvassa lasse Männistö. Kuvat otti JuhaniV.


Perjantaina 11.11.2011 vietettiin K23-ravintolassa Helsingissä juhlaa sen takia, että laki rekisteröidystä parisuhteesta hyväksyttiin eduskunnassa 10 vuotta sitten. Oli täytekakkkua ja paneelikeskustelu. Ennen juhlan alkua puhuimme Outi Ojalan ja Lasse Männistön kanssa. Outi oli 10 vuotta sitten lakialoitteen takana, ja nyt Lasse Männistö johtaa ryhmää, joka yrittää saada eduskuntaan lakialoitteen tasa-arvoisesta avioliitosta.

Juhlaillan puheet ja puheenvuorot tulevat ranneliikkeeseen kokonaisuudessaan lauantaina, mutta nyt lyhyet haastattelut Outi Ojalalta ja Lasse Männistöltä. Hälinä oli kova ja sen vuoksi äänenlaatu haastatteluissa on heikko (pahoittelemme).

Outi Ojala, vasemmistoliitto, puhui lakialoitteen puolesta jo 18 vuotta sitten. Vuonna 2001, syyskuussa, laki meni läpi eduskunnan toisessa käsittelyssä. Outi Ojala ei enää ole eduskunnassa, mutta miltä nyt tuntuu?
Lasse Männistö kertoi viime kesän Helsinki Priden aikaan, että on muodostettu työryhmä valmistelemaan lakialoitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista. Miten se projekti etenee? Onko ollut vaikeaa löytää puoltajia? Huijattiinko meitä vaalikoneissa? (Siellä kannatus oli yli 50%). Kovan metelin takia äänitys on aika heikkolaatuinen. Kesto n. 4 min.

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy