ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Lähetystyöhön lähetetyn miesparin rekisteröity parisuhde ei kuulu työnantajalle

JuhaniV • 16.10.2013 21:15 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Suomen Lähetysseura palkkasi lähetystyöhön miesparin. Parisuhteen ei olisi nykyisen työlainsäädännön periaatteiden vuoksi edes saanut tulla työhönoton keskusteluun, elleivät asianosaiset sitä ilmaise itse. Työhönotossa sitä ei ole lupa tiedustella.

Yli kahdeksansadan allekirjoittajan kirjeessä Suomen Lähetysseuralle vaaditaan miesparin työtehtävän peruuttamista perusteena heidän rekisteröity parisuhteensa. Lähetysseura pysyi päätöksessään ja ilmoitti vastauksessaan, ettei nimityksen perumiselle ole aihetta.

Kotimaa24 kysyi asiaa kirjelmän ensimmäiseltä allekirjoittajalta, Oulaisten kirkkoherra Matti Hirvilammelta.
Lehti tiedusteli Hirvilammelta, miksi hän haluaa poiketa kirkolliskokouksen hyväksymästä syrjimättömyyden periaatteesta.

- Työsyrjintälainsäädäntöä ja yhdenvertaisuuslakia voi tulkita toisellakin tavalla, kun on kyseessä kirkko tai uskonnollinen yhdyskunta tai järjestö. Tällaisilla yhteisöillä on oikeus edellyttää työntekijöiltään sitoutumista työnantajansa oppiin ja uskoon ja edellyttää työntekijöiltään myös opin mukaista elämää. Tämä ei ole kiellettyä syrjintää.

Hirvilampi katsoo siis kirkon opin ohittavan maallisen lain.

Lehti tiedusteli työoikeuden professori Seppo Koskiselta:
- voiko esimiesasemassa oleva henkilö kuten kirkkoherra allekirjoittaa SLS-kirjelmän kaltaisen dokumentin, jossa poiketaan työlainsäädännön mukaisesta linjauksesta?

Seppo Koskinen ilmaisee kantansa:
– Minusta ei. Tällainen toiminta ei ole kirkkoherran aseman mukaista. Seuraava kysymys on, että mitä siitä seuraa. Ei tuollainen mielipide ole niin olennainen, että tarvitsisi ryhtyä sen suurempaan kuin keskustelemaan asiasta. Jos tilanne jatkuu ja konfliktista tulee selkeämpi, sitten siihen aletaan puuttua. Jos syrjintää tapahtuu, se on sitten suurempi kysymys. Seksuaalinen suuntautuminen kuuluu yksityiselämään, sen ei tule vaikuttaa päätöksenteossa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy