ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kysely eurooppalaisille nuorille - seksi samaa sukupuolta olevan kanssa kiinnostaa

Sami Mollgren • 14.04.2016 21:15 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Generation What? -kyselyllä yritetään hahmottaa kuvaa eurooppalaisista nuorista.

Tähän asti kyselyyn on osallistunut yli neljännesmiljoona 18-34 -vuotiasta eurooppalaista, jotka ovat kertoneet näkemyksistään, mielipiteistään ja omasta elämästään. Kyselyssä aiheina ovat esimerkiksi tulevaisuuden odotukset, unelmat, pelot, Eurooppaan liittyvät kysymykset, maahanmuutto, sosiaaliturva, elintaso, rahan valta, työelämä, perhe-elämä ja tasa-arvo.

Kyselyn 149 kysymyksestä muutamat liittyvät seksuaaliseen moninaisuuteen ja seksuaaliseen suuntautuneisuuteen. Kyselyyn vastaavan on kuitenkin valittava omaksi sukupuolekseen joko tyttö tai poika, eikä sukupuolikysymykseen voi jättää vastaamatta.

Kyselyn tuloksien kertymistä voi seurata reaaliaikaisesti verkkosivulta. Tuloksia voi tarkastella maittain, ikäryhmittäin, sukupuolittain sekä opiskelijoiden ja työelämässä olevien välillä. Suomalaisvastaajien toistaiseksi vähäinen määrä ei anna suomalaisnuorten käsityksistä selvää kuvaa.

Seksi samaa sukupuolta olevan kanssa kiinnostaa


Rakkaus on tärkeää


ja homopari voi rauhassa suudella vaikka ranskalaiseen malliin


Avioliitto ei ole kaikkien unelma...


...mutta omassa tulevaisuudessa nähdään silti avioliitto tai ainakin suhde


Lähimpinä ystävinä on monenlaisia ihmisiä


Vastaajat kokevat kuuluvansa ensisijaisesti erilaisiin ryhmiin, jotka usein ovat muuta kuin kansallisuus


Euroopan yleisradiounionin hanke

Kyselyn takana on 15 Euroopan yleisradiounioniin (EBU) kuuluvaa yleisradioyhtiötä kymmenestä eri maasta.

Euroopan Yleisradiounionin mediajohtaja Jean Philip De Tender sanoi, että EBU on äärimmäisen innoissaaan kyselystä. Hän kuvaa projektia paitsi mahdollisuutena saada kuva Euroopan nuorten maailmasta vuonna 2015, myös kiinnostavan sisällön lähteeksi jäsenille ja apua ymmärtämään nuorta yleisöään.

Suomen YLE ei ole mukana, mutta suomalaiset voivat silti vastata kyselyyn ja suomalaisvastaajien tuloksia tarkastella.

Kyselyn takana olevat 15 yleisradioyhtiötä ovat BNN (Alankomaat), BR (Saksa), Český rozhlas (Tšekki), Česká televize (Tšekki), ERT (Kreikka), France Télévisions (Ranska), ORF (Itävalta), RAI (Italia), RTBF (Belgia), RTE (Irlanti), RTVE (Espanja), S4C (Wales), SWR (Saksa), VRT (Belgia) ja ZDF (Saksa).


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eli vaikuttaisi siltä että homoja ja biseksuaaleja ja transseksuaaleja olisi yhteensä liki 30 %
Nuo filtterit antavat mielenkiintoisesti lisätietoa: Tytöistä jopa 36% ja pojista 21% - eli tuo vahvistaa sitä kuvaa että biseksuaalisuus on naisilla miehiä yleisempää; toki sitten näyttää että 3kymppisillä kiinnostus laantuu 26%iin (naisilla 36%, miehillä 20%), vaikka nuoremmilla se on jopa 34 % - eli olisikohan homoja, sekä biseksuaaleja ja transihmisiä siten n. 25% väestöstä, tosin naisilla biseksuaalisuus miehiä yleisempänä.

Heteroseksuaalejahan ei seksi saman sukupuolen kanssa toki kiinnosta.

"homopari voi rauhassa suudella vaikka ranskalaiseen malliin"

Filttereillä näkee tosin sen että 32%:a yli 34v miehistä tuo jostain syystään häiritsee.
Naisilla ja nuoremmilla asenteet ovat tervehenkisempiä.

Kommenttia muokattu: 15.04.2016 klo 20:47
  human • 15.04.2016 20:34
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy