ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
pääkaupunkiseutu & uusimaa lounais-suomi häme & pirkanmaa kymenlaakso & etelä-karjala pohjanmaa keski-suomi & savo pohjois-karjala pohjois-pohjanmaa & kainuu pohjois-suomi linkit kaikki artikkelit

Kymmeniä hakemuksia perheen sisäiseen adoptioon

Sami Mollgren • 08.07.2009 11:38 • päivitetty: 08.07.2009 12:10 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Kymmenet lesboparit ovat hakeneet perheen sisäistä adoptiota, kertoo YLE uutisissaan. Adoptioneuvontaan on yksistään Helsingissä hakenut yli 20 pariskuntaa.Toistaiseksi kaikki adoptiohakemukset ovat tulleet naispareilta. Perheen sisäisen adoption rekisteröidyssä parisuhteessa mahdollistava laki tulee voimaan syyskuun alussa, mutta adoptioneuvontaan on voinut hakeutua jo nyt.

Itse adoptioprosessin pituus vaihtelee eri puolilla Suomea merkittävästi. Helsingissä "selvissä tapauksissa", prosessi on nopea, mutta monissa muissa kaupungeissa prosessi voi viedä aikaa puoli vuotta tai vuodenkin. Joillain paikkakunnilla ei adoptioprosessin käynnistämiseksi ole edes valmiiksi mietittyjä toimintatapoja.

Sekä adoptioperheet että kunnat kaipaavat valtakunnallista ohjeistusta menettelytavoista.

Lopullisen adoptiopäätöksen tekee käräjäoikeus, adoptioneuvonnasta saadun lausunnon perusteella. Adoption voi purkaa ainoastaan toisella adoptiolla.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy