ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Kuvataiteilija Viva Granlund on saanut Helsingin kulttuuripalkinnon

vaeltaja2006 • 23.11.2016 09:26 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Vuonna 2009 Viva Granlund osallistui lesbisen kulttuurin 10-vuotisjuhlanäyttelyyn (sivellin kädessä)
Kuvataiteilija Viva Granlund on saanut Helsingin tämän vuoden kulttuuripalkinnon. Taiteilija tunnetaan julkisiin kaupunkitiloihin tehdyistä seinämaalauksista, muraaleista. Palkintotiedotteessa Jukka Relander sanoo: ”Viva Granlund on murtanut kaupunkitaiteen ja -byrokratian betonoiduksi luullun vastakkainasettelun. Hän on osoittanut, että kaupunkia voi ja pitää muuttaa”.


Vuonna 2013 Viva Granlundille myönnettiin Esteettinen teko -palkinto estetiikan seuran vuosikokouseminaarin yhteydessä.

Viva Granlund on jo vuosia maalannut taiteilijalähtöisesti kaupunkirakenteisiin kuten alikulkutunneleihin, siltojen alle ja seiniin. Granlund organisoi Kaisaniemen metroaseman nk. opintoputken seinämaalaushankkeen, hän on maalannut Pasilan rautatieaseman alikulkutunneleita ja moni on tietämättään ihaillut hänen töitään yksityiskodeissa ja siltojen alla. Vuonna 2013 Granlundilta valmistui Teollisuuskadulle, Sturenkadun sillan alle hyväntuulisen kaunis Queer Helsinki. Kun aikaisemmin puhuttiin seinämaalauksista, nyt ne ovat ”muraaleja”. Helsingin keskustassa Granlundin muraaleja on mm. Baanan varrella.

Helsingin kulttuuripalkintoja on jaettu 1960-luvulta saakka. Palkinnon myöntää Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunta. Luettelo palkinnonsaajista löytyy tästä

www.hel.fi


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Onnea Viva!
Kuljen usein tuon Sturenkadun sillan ali Teollisuuskatua, milloin pyöräillen, milloin kävellen. Aina nuo maalaukset saavat hyvälle tuulelle.
  Public eye • 23.11.2016 12:42
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy