ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Kuvataiteilija Pauli Vuorisalo on kuollut

vaeltaja2006 • 31.12.2017 12:01 IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ • KOTIMAA
Kuvataiteilija Pauli Vuorisalo kuoli lyhyen sairastelun jälkeen joulukuun 21. päivänä 2017 73-vuotiaana. Vuorisalo tunnetaan erityisesti ilmeikkäistä yhdellä viivalla kuvatuista ihmishahmoistaan. Kuvissa on vahva eroottinen viritys.

Pauli Vuorisalon kuvia ja runoja on julkaistu mm. Seta-lehdessä vuosina 1989, 1991 ja 1994. Seta-lehden haastattelu numerossa 1/1991 on otsikoitu: ”Viivan melodia, värin orkestraatio”. Vuorisalon laaja eroottinen tuotanto käsittelee seksuaaliteetin ja erotiikan kaikkia alueita ja muotoja. Mutta haastattelun aikoihin hän oli tehnyt muutakin: Arabian keramiikkagrafiikkaa, gobeliineja, Iittalan lasia, Marimekon sisustus- ja vaatekankaita. Oli myös näyttämöprojekteja kuten yhteistyö tanssija Tuomo Railon kanssa. Kuvanveisto on ollut lähellä hänen sydäntään.

Pauli Vuorisalo matkusteli paljon. Hän oli vuosina 1969-74 Pariisissa, vapaammassa ilmapiirissä. Hän sanoi, että Suomessa saa liikaa negatiivisia signaaleja. ”Yksi signaalien laji jota saa etelässä enemmän kuin täällä, ovat eroottiset signaalit”. Ilmapiiri meillä oli hänen mielestään torjuva, arka ja neuroottinen.

Haastattelussa hän kertoi, ettei apurahoja juuri ole tullut, vaan hän elätti itsensä myymällä töitään. Hänelle oli kauhistus 1970-luvun taistolaisaika, jolloin mm. Kristiina Halkola laulussaan luetteli kaikki hänen asiakkaansa ja vaati heidän nitistämistään. Seta-lehdestä haastattelijana oli Jukka Keitele.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy