ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kuopion piispanvaali ratkesi. Jari Jolkkonen valittiin.

JuhaniV • 20.02.2012 21:19 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Toiselle kierrokselle valikoituneet ehdokkaat kävivät hieman äskeistä presidentinvaalia muistuttavan tasaisen loppukierroksen. Varsin paljon oltiin samaa mieltä mm. siitä, että papiksi vihittävä voi elää rekisteröidyssä parisuhteessa.

Jolkkonen vihitään virkaansa 6.5.2012.

Toisen kierroksen äänestystuloksesta voidaan tehdä se johtopäätös, että ensimmäisellä kierroksella liberaaleille ehdokkaille äänensä antaneet ryhmittäytyivät toisella kierroksella selvästi Jari Jolkkosen taakse.

Seuraaviin piispanvaaleihin saattaa mennä melkoisesti aikaa. Miikka Ruokanen tuskin on silloin enää ehdolla.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Uskooks näistä jompikumpi että se jeesus oli olemassa ja että oliko se homo? Kun se keräs vaan niitä miehiä ympärilleen, eikä sen vanhemmat pitäneet sen touhuista sen aikuisiällä, ainakin kuulemma.
  human • 21.02.2012 01:00
Vaalissa hävinnyt Miikka Ruokanen selittää vaalin tulosta ja merkitystä.
En viitsinyt perehtyä, mutta jos joku on kiinnostunut selityksistä:

www.kotimaa24.fi
  hks • 21.02.2012 11:10
Ääriuskovaisten lehdissä ollaan huolestuneita. Niissä pelätään harhaoppisia pastoreita, jotka opettavat, että homot ja lesbot ovat ihan tavallisia ihmisiä.

”Huolehditaanko, että rippikoulussa kasvavassa ja etsivässä iässä oleville nuorille todellakin saarnataan, että Jeesus on ainoa pelastustie, Raamattu on erehtymätön ja että esimerkiksi seksuaalisuuden ainoa Jumalan hyväksymä toteutuspaikka on miehen ja naisen välinen avioliitto?”

Ei siis mitään uutta siltäkään suunnalta.
  hks • 21.02.2012 11:24
Meikäläinen otti eilen Ylen keskustelupalstalla kantaa tuohon Jolkkosen valintaan. Tai oikeastaan kysyin eräältä asenneongelmaiselta, joka oli katsonut aiheiseksi korostaa uuden piispan viiden lapsen syntymää heteroavioliitossa (yritti siis luulutavasti täten argumentoida, että lapset kuuluvat heteroille), että miksei kirkko voisi vain unohtaa Raamatun homovastaisia kohtia ja emansipoida heidät niin kuin se on lopettanut naisten ja vasenkätistenkin syrjinnän. Kysyin myös, että vapauttaako uskonvapaus kohtelemasta ihmisiä tasavertaisesti ja kunnioittamasta myös homojen ihmisoikeuksia.

Vastausta en saanut, enkä ehtinyt vastata vasta-argumentteihin ennen kuin keskustelu suljettiin, mutta ainakin kolmen eri henkilön vastauksista päätellen nämä uskovaiset haluavat syrjiä nimenomaan homoja Raamattuun vedoten. Muut he kai jättäisivät rauhaan. Lisäksi en ilmeisesti kunnioita uskonvapautta, koska pidin Raamattua ristiriitaisena kirjana. Ai niin, ja leimaan kaikki samanhenkiset homofobisiksi suotta, koska he eivät "vain" hyväksy homoutta.
  Homopallero (ei rekisteröitynyt) • 21.02.2012 11:56
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy