ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kuntavaalit Münchenissä: "Rosa Liste" jatkaa kaupunginvaltuustossa


Thomas Niederbühl Rosa Listen nettisivun kuvassa
Münchenissä hlbti-ihmisten oma ehdokasryhmä "Rosa Liste" oli sunnuntain kuntavaaleissa menestyksekäs. Ääniä tuli 1,8% ja sillä saadaan yksi valtuustopaikka. Sen saa Thomas Niederbühl, joka on ollut valtuustossa keskeytyksettä vuodesta 1996. Rosa Liste on ollut vaaliliitossa Vihreiden kanssa. Nyt 5349 ihmistä äänesti Rosa Listeä. Laskua edellisistä vaaleista on 0,1%.


Olennainen muutos on se, että sosialidemokraattien (SPD), Vihreiden ja Rosa Listen yhteinen kannatusmäärä putosi niin paljon, että heillä ei enää ole enemmistöä valtuustossa. Tähän saakka he ovat enemmistöllään muodostaneet kaupunginhallituksen. Nyt Vihreät voittivat kolme prosenttia, mutta sosialidemokraatit menettivät 8,6%. Vasemmiston-Vihreiden-Rosan kokonaispaikkaluku valtuustossa putosi 39:ään. Yhteensä valtuustossa on 80 paikkaa. Suurimmaksi puolueeksi muodostui Baijerin kristillisdemokraatit CSU. Se sai 27 paikkaa.

Äärioikeisto ei päässyt valtuustoon. Vaalikamppailun aikana he levittivät homofobisia vaalimainoksia kaupungille.


Nyt valitaan myös uusi ylipormestari. Sosialidemokraattien ja kristillisdemokraattien ehdokkaat Dieter Reiter (SPD) ja Josef Schmid (CSU) ovat vastakkain maaliskuun lopun kakkoskierroksella. Münchenin aikaisempi ylipormestari Christian Ude nousi virkaansa 1993. Hän on ollut aika poikkeuksellinen ylipormestarina. Hän on naimisissa, mutta samalla hän on osoittanut paljon kunnioitusta homoja ja lesboja kohtaan. Hän on mm. käynyt lukemassa runoja homotapahtumassa, ja vuonna 2007 hän oli Münchenin pride-viikon suojelijana. Sen jälkeen myös Helsingin ylipormestari on avannut pride-viikon.

ranneliike.net

Äärioikeiston vaalimanos kadulla. Kuva tasa-arvoista avioliittoa puolustavan facebook-ryhmän sivulta.

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy