ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Kuivaverianalyysi ja syntimittari

JuhaniV • 05.02.2014 06:16 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • KOTIMAA
Suomen Bioanalyytikkoliitto ry ottaa kantaa kuivaverianalyysiin, todeten ettei se perustu lääketieteellisesti tutkittuun tietoon.

Tammikuussa Kirkko & kaupunki -lehti kertoi uutisessaan Suomeen lanseeratusta verianalyysistä, jonka luvataan mittaavan veren puhtautta, erilaisia puutoksia ja ilmaisevan myöskin henkilön syntisyyden. Homot kuuluvat syntianalyysissä erittäin syntisten joukkoon määreillä "riettaus" ja "haureus".

Lääketieteen asiantuntijat ovat torjuneet Amerikasta tuotetun menetelmän humpuukkina. Menetelmän kehittäjä on haastettu Yhdysvalloissa oikeuteen puoskaroinnista. Hänen toimiaan pidetään niin vakavina, että hän voi saada vankeutta jopa 15 vuotta.

Ranneliike.net tiedusteli kantaa kuivaverianalyysiin Suomen Bioanalyytikkoliitto ry:ltä. Heidän kannanottonsa on seuraavassa:

"Suomen Bioanalyytikkoliitto ry on laboratoriohoitajien/bioanalyytikoiden sekä alaa opiskelevien opiskelijoiden ammatillinen etujärjestö.
Ammattikorkeakoulusta valmistuva bioanalyytikko (aikaisemmin laboratoriohoitaja) on oikeutettu toimimaan laillistettuna terveydenhuollon ammattihenkilönä kliinisessä laboratoriotyössä. Toimintaa valvoo lääninhallitus ja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira.
Bioanalyytikot ottavat näytteitä, ohjaavat asiakkaita ja henkilökuntaa laboratoriotutkimuksiin liittyvissä kysymyksissä, tekevät laboratoriotutkimuksia, huolehtivat tutkimusten luotettavuudesta ja laadunvarmistuksesta, osallistuvat tutkimusten ja toiminnan kehittämiseen ja opiskelijoiden ohjaukseen.

Suomen Bioanalyytikkoliitto ry yhtyy julkisuudessa esiin nostettuihin asiantuntijoiden kommentteihin, joiden mukaan kuivaverianalyyseistä tehtävät johtopäätökset henkilön terveydentilasta eivät perustu mihinkään lääketieteellisesti tutkittuun tietoon."

Pipsa Allén
puheenjohtaja
Suomen Bioanalyytikkoliitto ry


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy