ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kroatia liittyy EU:hun, Serbia neuvottelee, Kosovo hankala maa

vaeltaja2006 • 23.04.2013 05:50 • 9 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Balkanin alueen hienoja järvimaisemia
Balkanin alueella Serbia ja Kosovo saivat EU:lta luvan jatkaa lähentymisneuvotteluja, kun Serbia viimein viime viikolla hyväksyi Kosovon serbien aseman. Samaan aikaan viime viikolla julkaistiin viisi raporttia, joissa käsitellään mm. ihmisoikeustilannetta Balkanilla ja Turkissa.

Kroatia liittyy EU:hun heinäkuun alussa 2013. Kroatia-raportissa kiinnitetään huomiota Kroatiassa esiintyvään syrjintään ja vaaditaan HLBTI-järjestöille oikeuksia osoittaa mieltään mm. pride-kulkueissa.

Montenegron kehitystä pidetään positiivisena. Hallitus toimii yhteistyössä HLBTI-kansalaisjärjestöjen kanssa. Jonkin verran esiintyy kuitenkin väkivaltaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan.

Serbia aloittaa nyt jäsenyysneuvottelut. Parlamentti vaatii, että Serbiassa tiukemmin puututaan vihamielisyyteen, homofobiaan ja väkivaltaan vähemmistöjä kohtaan. Belgradin Pride on edelleen kielletty väkivaltauhkausten vuoksi.

Kosovo on vaikea paikka, koska sen hallintojärjestelmä ja poliisivoimat ovat heikkoja. EU ehdottaa kunnollista syrjinnän vastaista lainsäädäntöä, ja siinä pitää olla mukana omina kohtinaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt.

Turkissa syrjintäkieltolaki ei edelleenkään koske seksuaali- ja sukuuolivähemmistöjä. Transihmiset joutuvat edelleen rikosten ja jopa murhien uhreiksi.

Näiden viiden raportin tärkeä yksityiskohta on se, että tilanteen rehellinen raportointi ei enää aiheuta poliittista myrskyä. Raporttien sanamuotoja ei jouduttu muuttelemaan joidenkin poliittisten ryhmien tyynnyttelemiseksi. On siis tapahtunut asennemuutosta.

www.lgbt-ep.eu


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
lisää maita vaan euroon, kyllä jutta ja jykä maksaa. tosin suomen verorahoista mutta väliäkös sillä ;)
  puppeliassi • 23.04.2013 14:19
Ääh! Taas lisää elättei. Eiks 20 elättimaata jo ennestään riittäny (EU:ssa 7 nettomaksajaa!)?
  Riquman1990 • 23.04.2013 15:38
1) EU ja euroalue ovat kaksi eri asiaa.

2) Euroopan maat ovat naimisissa keskenään haliusivat tai eivät.

Parempi kehittää yhdessä ja houkutella lisää porukkaa yhteisen kontrollin alle kuin sysätä reuna-alueella olijat eristyksiin jatkamaan vanhan aikansa eläneen yhteiskuntamallin mukaisesti.
Kannatan rikkaiden solidaarisuutta köyhiä kohtaan, kun samalla sovitaan ehdoista yhteiskunnan kehittämiseksi. Siitä hyötyvät ajan mittaan kaikki, vaikka kvartaalitaloudessa seuraukset näyttäisivät päinvastaisilta.
  Public eye • 23.04.2013 17:16
Eiköhän Euroopan tulevaisuus oo paremmin turvattu itsenäisten kansallisvaltioiden kautta, jotka kuuluu korkeintaan jonkinlaiseen talous- ja vapaakauppa-alueeseen ja tekee yhteistyötä keskenään. EU sen sijaan on ylikansallinen hallintokoineisto, joka vähitellen näivettää demokratian Euroopassa sekä johtaa lopulta sotaan.

Tavallaan mä osasin jo odottaa meidän tietoviisaan tuloo tänne. ;D

Kommenttia muokattu: 23.04.2013 klo 20:52
  Riquman1990 • 23.04.2013 19:17
Eurooppa ei ole koskaan ollut rauhallisempi, vauraampi ja demokraattisempi kuin EU:n aikana. Historiattomasta näkökulmasta tarkasteltuna sitä on tietysti mahdoton käsittää.
  Homopallero • 23.04.2013 20:42
homopallero se rauha tulee muuttumaan vielä. ainakin jos liittovaltio kehitys jatkuu eikä eu hajoa
  puppeliassi • 23.04.2013 21:04
Ymmärrän, että Neuvostoliiton vallan romahtamisen jälkeen syntyneet eivät hahmota sitä Eurooppaa, joka oli tosiasia 1980-luvun loppuun asti. Suomen jonkinlainen erikoisasema riippumattomuutensa osittain luovuttaneena takasi kuitenkin taloudellisesti kohtuullisen tilanteen meille.

Historiasta ei voi ammentaa tukea pienille ns. kansallisvaltioihin perustuville poliittis-taloudellisille yksiköille. Ne voivat olla romanttisia unelmia, mutta sellainen Eurooppa ei ole kestävällä pohjalla. Liittovaltioksi yhteisin voimin kehitettävä EU on riittävän kestävä pohja, jahka jakautuneen Euroopan jälkeinen siirtymä on jäänyt taakse. On muistettava, että sellaisessa yhä elämme - ja vaikea sanoa, että miten pitkään.
  smo • 24.04.2013 07:35
Surullisinta tässä tosiaan on se, et eurooppalaiset ei oo osannu ottaa oppii menneistä virheistä. Tällaset monikansalliset viritykset ei oo toiminu koskaan: ei toiminu Jugoslavia, ei toiminu Neuvostoliitto eikä toimi myöskään EU.

Toisen maailmansodan ajoista on jo tultu pitkälle. Ainoo senaikanen muinaismuisto on EU. Kohta sitäkään ei enää oo ja voidaan kirjottaa uus luku historiankirjaan. Jännä nähdä, miten 2050-luvun historioitsijat käsittelee teoksissaan tätä EU-vaihetta Suomen historiassa. ;D

*****

Oi, miten viisaita ajatuksii tossa alla meille esittelikään tän palstan viisain vakiokommentoija!

Kommenttia muokattu: 24.04.2013 klo 16:55
  Riquman1990 • 24.04.2013 13:51
Aika absurdia vertailla pakkoa ja vapaaehtoista intergraatiota. Ne aika tavalla sulkevat toisensa pois. Luulisi, että niiden rinnastaminen toisiinsa ymmärrettäisiin järjestään täysin virheellisenä analogiana, siis jos oikeasti tietäisi asioista pintaraapaisua enempää...
  Homopallero • 24.04.2013 16:20
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy