ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kreikassa loppiaismielenosoitus homofobista kirkkoa vastaan

Lassijuhani • 08.01.2014 17:34 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Useat homoseksuaaliset parit panivat loppiaisena toimeen suutelumielenosoituksen Pireuksen satamakaupungissa vastalauseena Kreikan ortodoksisen kirkon homofobiselle asenteelle.

Joululomat päättävää loppiaista vietetään useissa Kreikan rannikkokaupungeissa työntämällä veteen risti, joka näin siunaa veden.

Mielenosoittajat ottivat vaarin kreikkalaiskatolisen kirkon korkea-arvoisen edustajan, piispa Serafinin läsnäolosta ja järjestivät suutelutapahtuman sekä kantoivat julisteita, joissa luki ”Rakkaus ei ole synti”. Lisäksi näkyvillä oli sateenkaarilippuja ja toisia julisteita, joissa vaadittiin homoseksuaalisten avioliittojen hyväksymistä.

Runsas kuukausi sitten Pireuksen loppiaisseremonioita johtanut piispa oli uhannut erottaa kirkosta ne kreikkalaispoliitikot, jotka äänestävät homoseksuaalisten liittojen puolesta. Piispan tekoa ei pidetty pelkästään homofobisena vaan myös kirkon selvänä tunkeutumisena politiikkaan.

Samassa tilaisuudessa ja vastauksena Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätökselle, jossa Kreikan edellytetään hyväksyvän tasa-arvoiset parisuhteet, piispa oli julistanut homoseksuaalisuuden olevan ”hirvittävä synti”. Viime aikoina ortodoksinen kirkko on omaksunut asenteen, jota kreikkalaiset sateenkaariryhmät eivät epäröi luokitella ”pikemminkin Teheraniin kuin Ateenaan sopivaksi”.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
”Isien Kirkoksi” itseään tituleeraava ortodoksikirkko eristäytyy yhteiskunnasta ja nykyaikaisesta elämästä yhä pahemmin. Mukaansa se vetää kaikkein taantumuksellisimmat ja pimeimmät voimat. Tämä pätee niin Kreikkaan kuin Venäjäänkin.
  ERKKI - VAASA (ei rekisteröitynyt) • 08.01.2014 19:01
Joskus kauan sitten ateenassa oli seksuaalisuuteen suhtauduttu paremmin, siis ennen raamattulorua.
  puppeliassi • 08.01.2014 20:33
Kreikan arkkipiispa on Hieronimos, ei Serafim
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 18.01.2014 21:34
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy