ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Koulu joutuu korvauksiin rehtorin kommentoitua homokielteisesti opettajan poikaa

Sami Mollgren • 06.01.2016 17:24 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Peruskoulun johtajaopettajan asiaton kommentointi opettajan homoseksuaalisesta pojasta johti korvauksiin Irlannissa. Tuomioistuin katsoi, että opettaja Bernie Marronia oli häiritty uskontoperusteisilla syillä ja syrjitty poikansa homoseksuaalisuuden vuoksi.

Asiasta kertoo The Irish Times.

Anglikaanisen Irlannin kirkon ylläpitämässä koulussa opettajana useita vuosia toimineen naisopettajan mukaan johtajaopettaja arvosteli useita kertoja opettajan poikaa, esimerkiksi sanomalla, ettei "normaali poika" käyttäisi iltapäivää shoppailemalla vaatteita. Johtajaopettaja oli myös arvostellut pojan koulunsa päättäjäisissä pitämää puhetta ja pojan käyttämää vaaleanpunaista bleiseriä sopimattomaksi. Opettajan kerrotaan lisäksi hämmästelleen, että millainen äiti kyseinen opettaja on, kun poikansa on tuollainen.

Marronin mukaan johtajaopettaja teki myös kielteisiä huomautuksia siitä, että opettaja on "tapakatolilainen", eikä tämä kuulu Irlannin kirkkoon.

Johtajaopettaja on kiistänyt syytökset.

Tuomioistuin määräsi koulun maksamaan opettajalle 3 000 euron korvauksen. Koulu myös joutuu sitoutumaan tasa-arvokoulutukseen.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy