ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Kosovossa ensimmäinen pride-kulkue

Sami Mollgren • 11.10.2017 18:34 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT

Kosovon ensimmäiseen pride-paraatiin osallistuneet liehuttivat sateenkaarilippuja Pristinan keskustassa (kuva: Hazir Reka / Reuters / Lehtikuva)

Kosovon pääkaupungissa Pristinassa järjestettiin tiistaina 10. lokakuuta maan ensimmäinen varsinainen pride-tapahtuma.

Kulkueeseen osallistui satoja ihmisiä ja mukana oli myös presidentti Hashim Thaçi. Tapahtuman iskulause oli "rakkauden nimessä".

Pristinassa on aiemminkin järjestetty mielenosoituksia, joissa on nostettu esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamat kielteiset asenteet.

Vajaan kahden miljoonan asukkaan Kosovo julistautui vuonna 2008 itsenäiseksi Serbiasta. Monet maat Suomi mukaanluettuna ovat tunnustaneet Kosovon itsenäisyyden, mutta ei esimerkiksi Serbia. EU:n välittämien neuvottelujen tuloksena vuonna 2013 Kosovon ja Serbian väliset suhteet saatiin kuitenkin käytännössä toimiviksi.

Pride-kulkue Pristinassa 10. lokakuuta 2017 (kuva: Visar Kryeziu / AP / Lehtikuva)

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hienoa että Kosovon islaminuskoinen presidentti Hashim Thaçi otti osaa maan ensimmäiseen Pride-kulkueeseen. Harvempi kristitty valtionjohtaja on kyennyt tai uskaltautunut samaan. Paitsi Kosovon lähimaista Slovenian presidentti Borut Pahor oli 2013 Pride-kulkueessa mukana myös.
2016 Usa:n melkein-pressa osallistui NYC Pride -kulkueeseen
www.cbsnews.com
Onkos ollut muita valtionjohtajia Pride-kulkueissa mukana?

- - -
Vaikkakaan Kosovon Hashim Thaçi ei muissa asioissa mikään viaton tapaus ole ollut, eli itsenäistymisliikkeen taisteluista ja rikollisliigatoiminnasta on tahroja.

Kommenttia muokattu: 12.10.2017 klo 21:54
  human • 12.10.2017 21:17
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy