ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Konservatiivijohtajia joka lähtöön. Katainen Cameronista oikealle.

jnsto • 03.11.2011 19:21 NÄKÖKULMAT
Viime vuosina on yleismääritelmältään konservatiiviksi miellettyjen puolueiden ohjelmaeroista voinut nähdä puolueiden olevan varsin kaukana toisistaan. Suurin ero on ollut monia liberaalisia arvoja liputtaneen Suomen kokoomuksen ja Kanadan konservatiivien välillä. Britannia oli jossain siinä välissä.

Tilanne on kuitenkin muuttunut nopeasti vuoden 2011 aikana. Britannian puheenjohtaja ja pääministeri Cameron on tuonut esille vapaamielisiä ja tasa-arvohakuisia kantoja. Tuoreeltaan Cameron on ottanut kantaa kehitysavun sitomiseen ihmisoikeuskysymyksiin ja lupaillut myös Britannian avioliittolain korjaamista.

Toisaalta Suomen kokoomuksen puheenjohtaja-pääministeri Katainen on siirtynyt oikealle. Hän nosti äärikristillisiä arvoja edustavan KD-puolueen puheenjohtajan sisäministeriksi ja asetti tämän asenteet erityissuojeluun koalitiohallituksessaan. Sittemmin Katainen meni myös kannattamaan ihmisoikeusrekordiltaan kyseenalaisten kristillisten ryhmien hallitsemaa terveyskampanjaa.

Tästä voi tehdä päätelmän, että Suomen kokoomus on siirtynyt jonnekin sinne trans-atlanttisen konservatismin puoliväliin, ainakin, talviselle merelle.

Kanadassa mm poliittisesti järjetöntä "aina Israelin puolella" -linjaa vetävän pääministeri Harperin käyttäytymisen taustana on helluntailaisuus. Kataisen suuntautumisen taustaa ei ole yleisesti paljon käsitelty. Ehkä tarve torjua perussuomalaisia ja kepun vanhoillisia on vaatinut Kataista menemään, Korsimoa lainaten, "niin pitkälle, että hirvittää" (tosin toiseen suuntaan kuin Korsimon maalaisliitto). Ja siis hirvittää muita paitsi Kataista.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy