ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Kolmen sateenkaarikuoron yhteiskonsertti Helsingissä 11.7.

Sami Mollgren • 07.07.2014 00:57 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Kolmen kuoron yhteiskonsertti "Up North & Down Under" järjestetään perjantaina 11. heinäkuuta Helsingin Musiikkitalon Camerata-salissa.

Lavalle nousevat australialainen Sydney Gay and Lesbian Choir sekä suomalaiset Out'n loud ja Kaupungin naiset. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

1990-luvun alussa perustettu Sydney Gay and Lesbian Choir esittää Musiikkitalon verkkosivujen mukaan kaikkea kauniiden rakkaudesta ja avioliitosta kertovien balladien ja modernien australialaisten sävellysten väliltä. Kuoro osallistuu pohjoisen matkallaan Latvian pääkaupungissa Riiassa järjestettävään kansainväliseen kuorokilpailuun. Matkaan kuuluu esiintyminen myös Viron pääkaupungissa Tallinnassa.

Australialaiskuoro tulee Suomeen omilla varoillaan, ja maksavat myös esiintymispaikan vuokran. Kuorolla on merkittäviä rahallisia tukijoita, ja näimä ovat esillä kuoron verkkosivuilla.

Puolitoista tuntia kestävän konsertin pääosassa on australialaiskuoro, mutta Musiikkitalossa esiintyy australaisten kutsumana myös helsinkiläinen Gaykuoro Out'n loud, joka juhlii tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan. Kuoro julkaisi toukokuussa kuoron nimeä kantavan ensimmäisen pitkäsoittolevynsä. Tämän lisäksi lavalle nousee vastaperustettu naiskuoro Kaupungin naiset.

Kaupungin naiset

Äskettäin perustettu Kaupungin naiset on ensimmäinen suomalainen lesbokuoro. Kuoron perustamisen taustalla on australialaiskuoron toive, että perjantaisessa konsertissa olisi mukana sekä mies- että naiskuoro. Kuoron kaikilla jäsenillä on aiempaa kuorotaustaa, mutta tässä kokoonpanossa perjantainen konsertti on ensimmäinen julkinen esiintyminen. Ei-julkisia esiintymisiä takana on muutama. Useiden viikkojen ajan on ollut käynnissä tiivis harjoittelu; harjoituksia on ollut neljästi viikossa.

- Kuoron tyyli on aivan omaääninen ja oma, kertoo kuoron johtajaa Petra Lampinen.

Perjantain 11.7. esityksessä kuullaan uuden laulun kantaesitys, jonka tekstin on tehnyt Finlandia-palkinnon saanut kirjailija Helena Sinervo. Lisäksi konsertissa kuullaan Anja Erämajan uusi laulu. Erämaja on tänä vuonna valittu vuoden Helsinkiläiseksi kirjailijaksi.

- Kuoro laulaa suomalaista runoutta, joka koskettaa naisia ja myös naisia rakastavia naisia. Laulut kertovat rakkaudesta, rakastamaisen hurmasta, elämästä ja elämänpeloista.

Tavoitteena on valloittaa ihmisten sydämet, ja kuoro uskoo, että niin tapahtuukin.

Kaupungin Naiset -kuoro on ollut jonkin verran näkyvillä tiedotteissa tms. Mukaan on ilmoittautunut heti lisää laulajia. Lampinen toivottaa naiset tervetulleiksi mukaan laulukokeen kautta.


Helsingin Musiikkitalo sijaitsee kaupungin keskustassa Finlandia-talon ja nykytaiteenmuseo Kiasman välissä, osoitteessa Mannerheimintie 13 A. Konsertti järjestetään Musiikkitalon Camerata-salissa 11.7.2014 klo 19.00 - 20.30.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Äskettäin perustettu Kaupungin naiset on ensimmäinen suomalainen lesbokuoro. Kuoron perustamisen taustalla on australialaiskuoron toive, että perjantaisessa konsertissa olisi mukana sekä mies- että naiskuoro."

Kyse ei ollut vain mistään toiveesta, vaan Sydneyn Homo ja Lesbo kuorolla on kaksi periaatetta
- he järjestävät vain ilmaiskonsertteja ja
- he esiintyvät yhdessä vain muiden sekakuorojen kanssa, joissa on sekä miehiä että naisia laulamassa, eli Helsingin Gay (miesten) kuoro Out'n Loud ei siis pelkkänä mieskuorona olisi käynyt päinsä

Sydneyn kuoro on varsin korkeatasoinen ja toiminut jo 23 vuotta (Australiassa toimii muitakin hlbt-ihmisten kuoroja).

Tässä heiltä esittelyvideota: www.youtube.com

Musiikkitalon Camerata-salilla on se pieni "ongelma", että siellä on yleisölle istumapaikkoja vain 237, eli kannattaa tulla ajoissa paikalle ja kulttuurinautinto, mukavan tiivissä tunnelmassa varmasti luvassa.

Kommenttia muokattu: 08.07.2014 klo 20:32
  human • 08.07.2014 20:21
Aivan upea konsertti joka suhteessa!
Harmittavasti suuri joukko ihmisiä ei mahtunut saliin. Yleisö oli innolla mukana ja tunnelma oli korkealla.

Tuore lesbokuoro sai ensiesiintymisestään yleisöltä erityishuomion. Kuorolle aplodeerattiin seisaaltaan.
  JuhaniV • 11.07.2014 22:51
Oli viirkistävää nähdä lavalla nämä Kaupungin Naiset. He uskalsivat olla tosissaan asiansa kanssa, eivätkä sortuneet mihinkään turhaan pelleilyyn.

Miehillekin samaa meininkiä, koskettavia sanoja, omia lauluja ja fiksua huumoria.

Hyvä Kaupungin naiset! Tosi hienoa.
  Mankkaan maukka (ei rekisteröitynyt) • 12.07.2014 17:16
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy