ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kolme perussuomalaisedustajaa sai huomautuksen Aito avioliitto -aloitetta vastaan äänestämisestä

Sami Mollgren • 23.02.2017 20:42 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Perussuomalaisten kansanedustajat Tiina Elovaara, Arja Juvonen ja Ville Tavio saivat eduskuntaryhmältään huomautuksen siitä, että äänestivät perjantaina 17.2. Aito avioliitto -kansalaisaloitetta vastaan eduskunnassa.

Asiasta kertoi Yle.

Voimaan 1.3.2017 astuvan sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseen tähdännyt aloite kaatui äänin 120-48.

Puheenjohtaja Timo Soini (ps) perusteli Ylelle huomautusten antamista puolueen linjalla.

Kun kuulutaan puolueeseen, noudatetaan puolueen ryhmäpäätöksiä. Jos niin ei tehdä, siitä rangaistaan, Soini sanoi Ylelle.

Suurin osa muista edukuntaryhmistä on pitänyt suhtautumista samaa sukupuolta olevien avioliittoihin omantunnonkysymyksenä, ja ne ovat sallineet edustajiensa äänestää henkilökohtaisen kantansa mukaisesti. Yle kertoo Soinin todenneen, että perussuomalaiset on erilainen puolue.

Perussuomalaiset ovat puheenjohtajansakin suulla etenkin ennen puolueen hallitustaipaleen alkua usein korostaneet, ettei perussuomalaisessa eduskuntaryhmässä ole ryhmäkuria, kunhan ryhmäkokouksessa etukäteen kertoo asiaa käsiteltäessä, että on eri mieltä ja toimii sen mukaan.

Kun eduskunta vuonna 2014 hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain, perussuomalaisista vain Arja Juvonen äänesti lakiuudistuksen puolesta. Nyt tasa-arvoisella avioliittolailla on puolueessa kolme tukijaa. Elovaara muistutti, että kyse oli hallituksen esityksestä ja omantunnon kysymyksestä. Hän piti tilannetta ristiriitaisena.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Vanhoja ei saisi kuulemma muistella, mutta ps:n radiomainos meni suunnilleen ”politiikka on rikki, meillä saa puhua ja tehdä omat päätökset”.
Vaikuttaa siltä, että ps:n pää-äänenkannattajaa lukee enää harva. Moniin uutisiin ei tule kommentteja lainkaan, mutta nyt on ilmestynyt kaksi, lukekaapa:
www.suomenuutiset.fi

Kansanedustaja Arja Juvonen (ps) kertoo noudattaneensa omantuntonsa ääntä ja sanoo, että tasa-arvoinen avioliittolaki on tavallaan hallituksenkin esitys. Juvonen kertoo lisäksi, että hänen lapsensa, vanhempansa ja kaikki, joiden kanssa hän on puhunut, ovat kannustaneet häntä pysymään linjassaan.

Näistä kansalaisten tasa-arvoa kannattavista perussuomalaisedustajista Tiina Elovaara on Tampereelta, Ville Tavio Turusta ja Arja Juvonen Espoosta.
  Havainnoija • 24.02.2017 00:17
Timo Soini ei ole antanut huomautusta rasistisia mielipiteitä ilmaisseille kansanedustajille. Voiko tästä tehdä sen johtopäätöksen, että rasismi on osa perussuomalaisten virallista politiikkaa?
  Lassijuhani • 26.02.2017 17:44
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy