ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Kolme ihmistä menehtyi Lontoossa aidsiin uskonnon takia

Lassijuhani • 29.10.2011 13:52 • 1 kommentti. UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS
Monet Lontoossa toimivat evankeliset kirkot ovat viime kuukausina halunneet kieltää jäseniltään HIV:n vastaisen lääkityksen, koska hoito olisi Jumalan tahdon vastaista. Kirkkojen mielestä ”vain Jumala voi parantaa”. BBC:n mukaan ainakin kolme ihmistä on menehtynyt heidän jätettyään nauttimatta HIV:n vastaisia lääkkeitä.

BBC on kertonut ainakin kolmen ihmisen menehtyneen Englannin pääkaupungissa heidän kieltäydyttyään lääkäreidensä määräämästä HIV:n vastaisesta hoidosta.
BBC on välittänyt aidsiin menehtyneitä hoitavien lääkäreiden, heidän sukulaistensa ja ystäviensä antamia todistuksia, joiden mukaan potilaat olivat kieltäytyneet HIV-hoidosta, koska Lontoon evankeliset kirkot olivat väittäneet tämän hoidon olevan uskonnollisten oppien vastaista.

Useat Lontoon evankelisista kirkoista toitottavat avoimesti, että ”Jumala on ainoa joka voi parantaa” ja kieltävät seurakuntansa jäseniä osallistumasta HIV:n vastaiseen hoitoon, mikä johtaa potilaiden kuolemaan.

Sukupuolitautien ja HIV:n tutkimuskeskuksen johtajan Jane Andersonin mukaan uskovaiset potilaat luulevat sangen usein paranevansa HIV:sta rukoilemalla. Monet kieltäytyvät nauttimasta lääkkeitä Jumalan takia ja menehtyvät sen takia. Kaikkien kansojen synagogakirkko SCOAN on yksi näistä uskonnollisista järjestöistä, jotka kieltävät HIV-lääkityksen käytön väittäen, että ”uskomalla Jumalaan parantuu sekä HIV:stä että syövästä”. Tiedotusvälineiden edessä SCOAN on puolustanut asennettaan sanomalla että ”emme ole parantajia. Jumala on todellinen parantaja. Jumala ei ole koskaan jättänyt parantamatta sairautta. Lääkärit hoitavat mutta Jumala parantaa”.

Lontoossa HIV:tä vastaan taisteleva aktivisti Ben Tunstall huomautti: ”On sangen huolestuttavaa, että ihmiset, jotka antavat ohjeita HIV:n hoitamiseksi, vaarantavat potilaiden hengen.”

Vaikka HIV:hin jo menehtyneiden henkilöiden seksuaalista suuntautumista ei tunneta, jotkut paikalliset tiedotusvälineet ovat kertoneet usean homoseksuaalisen henkilön jättäneen noudattamatta lääkärinsä hoito-ohjeita kirkkonsa vaatimuksesta, vaikka he eivät vielä ole kuolleet.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Juu, jos ihminen on noin hölmö niin antaa kuolla vaan...
  kunnia uskonnoiiie (ei rekisteröitynyt) • 29.10.2011 19:03
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy