Kohti Mäntyniemeä - Talludden nästa. Pekka Haavisto FST5:n haastattelussa

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • Juhani Viherlahti
  • 8

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto oli eilisessä FST5:n presidenttiehdokashaastattelussa.

Haastattelu oli tunnelmaltaan hieman epävirallisempi ja keveämpi kuin vastaava TV1:ssä lähetetty haastattelu. Ehdokasta jopa sinuteltiin. Haavisto yllätti sujuvalla ruotsin osaamisellaan.

FST5:n haastattelun painotus oli selvästi Haaviston vahvimmassa puolessa, eli maailmanpolitiikassa. Hän toisti huolensa Iranin ja lähialueiden jännittyneestä tilanteesta. Uhkana on, että jos Israel hyökkää Iraniin, tapahtuma vetää mukaansa myös USA:n.

Suomenruotsalaisten ja ruotsinkielen asemasta tietenkin keskusteltiin. Myöskin siitä, että haastattelijoiden mielestä tähän vähemmistöön ja sen kieleen kohdistuu aikaisempaa enemmän painostusta tai syrjintää.

Homoaihe otettiin tässäkin ohjelmassa esille ja suunnilleen samoin kysymyksin ja vastauksin kuin suomenkielisessä haastattelussa. FST5:lla olisi ollut mahdollisuus isoveljeään luovempaan lähestymiseen, mutta kun ei.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Haastattelu on nähtävissä YLE Areenassa 30 päivän ajan.

Pekka Haaviston haastattelu Yle Areenassa (14:22)

8 kommenttia

Tämä haastattelu osoitti, että kielitaito, minkä tahansa kielen, on tärkeä henkilökohtainen pääoma. Nuorille politiikkaan ja kenties presidentiksi aikoville totean, että unohtakaa tyystin puheet pakkoruotsista tms. Korkeassa tehtävässä toimivan on osattava tänä päivänä useita kieliä, ruotsi niiden joukossa.
  • 2 / 8
  • Poris
  • 3.1.2012, 16.35
Haaviston kommentti ruotsista oli epä-älyllinen. Joku voisi yhtä hyvin väittää, että ruotsinkieliseltä alueelta joku voisi muuttaa Lappeenrantaan ja tarvita venäjää. Itse asiassa Haaviston Äänislinnan matka oli hyvä esimerkki siitä, kuinka venäjän opetusta olisi tarvittu.
Minä heilun Arhinmäen ja Haaviston välillä. Molemmat ehdokkaat kasaavat miinuspisteitä.