ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Kissani Jugoslavia näytelmänä Kansallisteatteriin

Sami Mollgren • 21.10.2015 14:42 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Vuonna 2014 julkaistu Otavan kustantama ajtim Statovcin esikoiskirja Kissani Jugoslavia voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon.
Pajtim Statovcin romaani Kissani Jugoslavia nähdään näytelmänä Kansallisteatterissa, näillä näkymin vuonna 2018.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan näytelmän dramatisoi Eva Buchwald ja ohjaa Johanna Freundlich.


Vuonna 2014 ilmestynyt Statovcin romaani etenee kahden Jugoslavian albaanin, äidin ja pojan, silmien kautta. Poika Bekim on kirjan keskushenkilö. Suomeen lapsena pakolaiseksi lähtenyt, nyttemmin opiskelija ja homo.

Tuolloin 24-vuotiaan Pajtim Statovcin esikoinen Kissani Jugoslavia toi kirjoittajalleen myös Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy