ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kirkon rooli: vihkimisiä ja siunaamisia

vaeltaja2006 • 09.03.2010 08:59 • 1 kommentti. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Tällä kertaa vihkimisvuorossa on poliisihallitus. Se aloitti toimintassa vuoden alusta ja tehtävänä on mm.valvoa, että kansalaiset saavat tasapuolisesti poliisin palveluita. Avajaistilaisuus on toukokussa ja virallisen ohjelman mukaan arkkipiispa suorittaa vihkimisen.

Helsingin Sanomat kyselee poliisiylijohtajalta, pitääkö poliisin olla kristitty? Ei tietenkään. No onko kirkko ja valtio erotettu toisistaan? On tietenkin, mutta poliisi haluaa olla hyvässä yhteistyössä kirkon kanssa.

Arkkipiispa Paarma kertoo, että vihkiminen tässä tapauksessa on vähän eri asia kuin kirkossa vihkiminen. Hän pitää puheen ja vähän rukoilee. No, onko poliisi lähtökohtaisesti kristitty? Paarma vastaa, että se on maallisen esivallan yksi osa. Maallinen esivalta, myös poliisi, tekee Jumalan sille antamaa työtä hoitaaksen yhteiskuntaa ja järjestystä.

Millainen vihkikaava Paarmalla on? Ei mitään kaavaa: puhe ja rukous. Siihen liittyy jonkinlainen rukous työn ja ihmisten puolesta, jotka tekevät työtä siinä organisaatiossa. Ei mitään sormuksen antamisia eikä sellaista.

(HS)


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Haluaako poliisi olla hyvässä yhteistyössä myös muiden uskontokuntien kanssa? Jos kerta arkkipiispan siunaus selitetään sillä, luulisi, että paikalla on myös rabbi ja pari imaamia.

Että se siitä kirkon ja valtion erottamisesta...
  Aboa • 09.03.2010 18:33
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy