ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kirkolliskokousedustajien asennemaailma ei lupaa pikaista muutosta avioliittoasiassa- Yle selvitti

jnsto • 03.03.2015 07:59 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Enemmistö nykyisen kirkolliskokouksen jäsenistä haluaa kirkkonsa edelleen vihkivän vain erisukupuolisia pareja. Yle kysyi kirkolliskokouksen edustajilta, tulisiko samaa sukupuolta olevien avioliitot hyväksyä, vai tulisiko avioliittokäsitys säilyttää ennallaan. Kysymykseen vastasi 84 kirkolliskokouksen 96 edustajasta.

39 vastaajaa säilyttäisi avioliittokäsityksen ennallaan. 10 vastaajaa luopuisi vihkimisoikeudesta kokonaan, mutta siunaisi vain miehen ja naisen väliset avioliitot.
17 vastaajaa ei luopuisi vihkimisoikeudesta, mutta hyväksyisi samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Mahdolliset muutokset jäävät vuonna 2016 valittavan kirkolliskokouksen vastuulle. Syksyn 2014 kirkollisvaalien tuloksen perusteella uusi kirkolliskokous on todennäköisesti nykyistä vanhoillisempi.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Rakkauden onneksi Suomessamme on voinut koko itsenäisyytemme ajan solmia avioliiton hölynpöly-uskonnoista vapaasti.

Tärkeintähän on Rakkaus
- vaikka vihauskonnot kuinka vihaa.
  human • 04.03.2015 07:16
Viha-humanin vihapuheet voi jättää omaan arvoonsa.
  Hönötin • 04.03.2015 16:36
Mielestäni siviiliavioliitto on jo ratkaissut asian.
Uskontokunnat jatkakoot omien ideaalinsa mukaan.
Tärkeää olisi erottaa kirkko valtiosta; siis keskittää avioliittosopimukseen sitomisen juridikseksi ja ainostaan yhteiskunnalle (valtiolle). Tällöin tämä hoettu 'pappi voi vihkiä, muttei erottaa' -ongelma poistuisi ja erilaiset idealistit pystyisivät keskittymään omiin quondruimeihinsa.
Näin jo nyt esim. verotuksessa (mikä sekin kirkko-valtio -yhteiskunnassamme on edelleen ongelmallinen)
Nyt Suomessa homma sekottuu ja enemmistö-periaate antaa liikaa tilaa.
Kunhan päästään tästä yhdestä asiasta eroon, tulee uusia. Ja mekin 'avaraktseiset' käytäme valtaa asioissa, jotka eivät meille kuulu laisinkaan.
Mutta tämä työmme luo rohkeutta myös niile, joiden tarpeista emme ehkä ole tänään tietoisia.
  JETT (ei rekisteröitynyt) • 04.03.2015 22:25
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy