ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Kirjamessuilla sateenkaaren värejä

Sami Mollgren • 30.10.2016 17:30 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Helsingissä lokakuun viimeisen viikon loppupuolella järjestetyillä kirjamessuilla oli esillä monia hlbti-näkökulmasta kiinnostavia kirjoja ja kirjantekijöitä.

Torstaina ja sunnuntaina oli mahdollisuus tavata Tiranan sydän -romaanin kirjoittaja Pajtim Statovci. Statovcin vuonna 2014 julkaistu esikoisromaani Kissani Jugoslavia oli suuri menestys. Torstaina esillä oli myös Leena Parkkisen romaani Säädyllinen ainesosa.

Torstaina yhtenä aiheena oli tasa-arvo ja yhdenvertaisuus liikunnassa ja urheilussa. Perjantaina taas käsiteltiin kirjaston "sateenkaarihyllyä" ja sen merkitystä hlbti-vähemmistöihin kuuluvien identiteetin vahvistajana.

Lauantaina Pirkko Saisio oli yhtenä keskustelijana Image esittää: Hyvinvointivaltion sokeat pisteet -keskustelussa ja sunnuntaina Saisio oli Helsingin Sanomien Tähtihetkessä haastateltavana Mies, ja hänen asiansa -romaaninsa tiimoilta.


Lauantaina käsiteltävänä oli Jari Sillanpää ja toimittaja Mari Koppisen hänestä kirjoittama elämänkertakirja Paljaana.


Lauantaina tavattiin myös Mark Levengood, sekä suomeksi että ruotsiksi.

Sekä lauantaina että sunnuntaina haastattelussa oli Onni -nimisen romaanin kirjoittanut Pekka Hiltunen. Romaanin päällimmäisinä teemoina ovat kritiikki median pinnallistumisesta ja toisaalta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hiljalleen paraneva asema.

Sunnuntaina esillä oli Seitsemän kummaa veljestä -tietokirjan toteuttanut Sandra Hagman.

Sunnuntain esiintyjiin kuului myös kansanedustaja Jani Toivola, jonka hiljattain julkaistu omaelämäkerrallinen teos Musta tulee isona valkoinen käsittelee yksilön oikeutta omaan tarinaan. Toivola kertoi messuhaastattelussa esimerkiksi 30-vuotiaana tapahtuneesta ensi kohtaamisestaan isänsä suvun kanssa.Sunnuntaina haastateltavana oli Viinakortti-romaanistaan tunnettu Sami Hilvo, ja esillä oli hänen uusin teoksensa Pyhä peto.


Osa kirjamessujen haastatteluista on ollut katsottavissa verkon kautta.

Kirjailijahaastatteluiden ja kirjallisuuskeskustelujen lisäksi messuilla oli kirjakauppojen ja kirjankustantajien osastoja messutarjouksineen sekä esimerkiksi laaja antikvariaattien alue. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestettiin Viini- ja Ruokamessut.

Päivitys 31.10. lisätty maininta Sami Hilvon haastattelusta.

Pirkko Saisio haastateltavana
Hyllyssä Jari Sillanpään elämänkertakirjan vieressä oli Antti Tuiskun Petokesä.
Kansanedustaja Jani Toivola haastateltavana.
Sami Hilvo Anna Kortelaisen haastateltavana.

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy