ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Kiinalaiskanava ei saa välittää Euroviisuja sen sensuroitua sateenkaariliput ja Irlannin esityksen

Sami Mollgren • 11.05.2018 10:54 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT

Kiinalaisessa sosiaalisessa mediassa on käsitelty sateenkaarilipun sensuroimista.
Euroopan yleisradioliitto EBU on päättänyt, että kiinalainen Mango TV -online-televisiokanava ei saa välittää Eurovision laulukilpailun finaalilähetystä, sillä kanava on sensuroinut lähetyksestä seksuaalivähemmistöihin viittaavia yksityiskohtia.

Asiasta kertoo BBC.

Ensimmäisessä semifinaalissa kanava "blurrasi" yleisön liehuttamia sateenkaarilippuja ja jätti näyttämättä Irlannin Ryan O’Shaughnessyn esityksen miestanssijoiden koreografian, joka viittasi homoseksuaaliseen suhteeseen. Samoin Albanian Eugent Bushpepan esitys sensuroitiin, mahdollisesti tämän ja yhtyeen jäsenten tatuointien vuoksi.

BBC:n mukaan kiinalaisessa sosiaalisen median palvelussa Sina Weibossa jaettiin kuvakaappauksia Mango TV:n välittämästä kuvasta.

EBU katsoo, ettei kyseisenlainen sensuuri ole sopusoinnussa sen moninaisuutta koskevien arvojen kanssa.

Viime aikoina viranomaiset ovat Kiinassa puuttuneet hlbti-teemaisen sisällön jakamiseen sosiaalisessa mediassa ja vuonna 2016 lisättiin rajoituksia homoseksuaalisuuteen viittaavien asioiden näkymiselle televisiossa.

Eurovision laulukilpailun finaali järjestetään lauantai-iltana Portugalin Lissabonissa alkaen kello 22 Suomen aikaa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kiina, se kommunistien ihmemaa, jossa sinunkin tavarasi valmistetaan.
  kiinailmiö (ei rekisteröitynyt) • 11.05.2018 14:20
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy