ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kiinalainen homomies voitti oikeusjutun jouduttuaan pakotetuksi ns. eheytyshoitoihin

Sami Mollgren • 04.07.2017 22:44 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Kiinan suurkaupungeissa hlbti-vähemmistöihin kuuluvien asema on hiljalleen kohentunut, vaikka aihepiiri on hyvin vaiettu.
Keskisessä Kiinassa Henanin provinssissa oikeus määräsi mielisairaalan julkaisemaan lehdessä anteeksipyynnön ja maksamaan korvauksia 38-vuotiaalle miehelle pakolla tehdystä ns. eheytyshoidosta.

Vuonna 2015 vaimo ja muut sukulaiset veivät oikeusjutun nyt voittaneen miehen sairaalaan, jossa hän joutui yli 19 päivän ajan syömään lääkkeitä ja ottamaan ruiskeita.

Nyt oikeus katsoi, että pakottaminen hoitoihin loukkasi miehen oikeuksia, sillä mies ei ollut vaaraksi. Sairaala joutuu pyytämään virallisesti anteeksi paikallisessa sanomalehdessä ja maksamaan miehelle noin 650 euron suuruisen korvauksen, joka vastaa noin kahden kuukauden keskipalkkaa.

Tuomioistuin ei ottanut yleisesti kantaa eheytysterapioihin.

Kiinassa homoseksuaalisuus oli rikos vuoteen 1997 saakka, ja mielisairaudeksi se luokiteltiin vuoteen 2001 asti. Yhä vielä homoseksuaalisuus nähdään Kiinassa asiana, josta voidaan sopivilla menetelmillä "oppia pois". Joissain oppikirjoissa homoseksuaalisuus katsotaan edelleen häiriötilaksi.

Homoseksuaalisuus ja homosuhteet ovat olleet vaiettu asia, vaikka suurkaupungeissa onkin viime vuosina ollut tilaa elää vapaammin, ja hlbti-aktiivisuutta virinnyt. Viime vuosina on kuitenkin kulttuurisensuurin nimissä homoseksuaalisuus-teemaa häivytetty tiedotusvälineistä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy