ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kiina: Kotiväkivallan kieltävä laki ei koske homopareja

Sami Mollgren • 29.12.2015 08:20 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kiinassa vasta hyväksytty kotiväkivallan kieltävä laki ei koske homopareja, koska lainsäätäjien mukaan tällaista kotiväkivallan muotoa ei ole vielä havaittu. Heteropareja koskeva laki tulee voimaan maaliskuussa.

Asiasta kertoo Yle.

Aiemmin kotiväkivalta on katsottu yksityisasiaksi ja niistä on vaiettu häpeän pelossa. Virkavalta on ollut haluton puuttumaan tapauksiin. Maaliskuusta 2016 lukien poliisin on puututtava väkivaltaan ilmoituksen saatuaan.

Homoparien jättämistä lain ulkopuolelle perustellaan sillä, että homoseksuaalien joukossa ei ole vielä havaittu tätä väkivallan muotoa. Perusteluista kertoi kansankongressin pysyvän komitean jäsen Guo Linmao lakia koskevassa tiedotustilaisuudessa.

Kiinassa heteroparien kohdalla avioeron perusteena on vuodesta 2001 voinut olla puolison väkivalta.

Homoseksuaalisuus ja homosuhteet ovat kiinassa vaiettu asia, vaikka suurkaupungeissa onkin viime vuosina ollut tilaa elää vapaammin, ja hlbti-aktiivisuutta virinnyt. Kiinassa homoseksuaalisuus oli rikos vuoteen 1997 saakka, ja mielisairaus se oli vuoteen 2001. Samaa sukupuolta olevien parisuhteita ei tunnusteta virallisesti mitenkään.


Monissa länsimaissa - kuten Suomessa - samaa sukupuolta olevien parisuhteisssa esiintyvästä väkivallasta on puhuttu viime vuosina enemmän; on tiedostettu, että perheväkivaltaa homosuhteissa esiintyy siinä missä heterosuhteissakin. Myös heterosuhteissa esiintyvä mieheen kohdistuva väkivalta on nykyään entistä tiedostetumpaa, vaikka on tullut esiin tapauksia, jolloin esimerkiksi avunpyyntöihin ei ole suhtauduttu vakavasti.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy