ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Kesän 2017 World Pride Madridissa - rakkauden moninaisuus näkyy liikennevaloissa

Sami Mollgren • 08.06.2017 16:30 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE • EU

Rakkauden moninaisuutta juhlistetaan Madridin liikennevaloissa (kuva: Oscar Del Pozo / AFP / Lehtikuva)
Madridissa rakkauden moninaisuus näkyy 72 risteyksessä, yhteensä 300:ssa jalankulkijoiden liikennevaloissa. Maanantaina käyttöön otetut liikennevalojen symbolit liittyvät 23.6.-2.7. järjestettävään World Pride -tapahtumaan.

Käsi kädessä olevia samaa ja eri sukupuolta olevia pariskuntia esittävät liikennevalojen symbolit on määrä jättää paikalleen myös tapahtuman jälkeen.

Liikennevalojen kuva-aiheen muutoksen kustannus oli runsas 21 000 euroa. Samaa sukupuolta olevia pareja on nähty liikennevaloissa esimerkiksi Itävallan Wienissä, Linzissä ja Salzburgissa, Saksan Münchenissä ja Ison-Britannian Lontoossa.

Järjestyksessään viides World Pride

Madridin World Pride -tapahtumaan pride-paraati järjestetään lauantaina 1. heinäkuuta.

World Pride -tapahtumat ovat olleet massiivisia sateenkaarijuhlia. Edellinen World Pride -tapahtuma järjestettiin Kanadan Torontossa kesällä 2014. Tapahtuma on sitä aiemmin järjestetty vuonna 2000 Roomassa, 2006 Jerusalemissa ja 2012 Lontoossa.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eniten sateenkaariliikennevaloja on tiettävästi Saksassa ja Hollannissa, esim. Hampurissa jo kahden vuoden ajan. Saksan Flensburgin liikennevalot poikkeavat siinä mielessä, että niissä on pelkästään nais- ja miespareja, jotka kulkevat käsi kädessä tai halaavat.
www.shz.de

Tukholma saa pride-viikoksi Östermalmin festivaalikeskuksen ympärille tällaiset liikennevalot:
www.svt.se
Tuoreimpiin paikkakuntiin kuuluu myös Italian Torino. Koska ja milloin Seinäjoelle?
  Havainnoija • 05.07.2017 00:37
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy