ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kenian poliisi kiristää homoja

Lassijuhani • 06.09.2012 19:01 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Seksuaalivähemmistöjä edustava lehti Identity Kenia väittää maan poliisin - käyttämällä hyväksi Keniassa voimassa olevaa homoseksuaalisuuden kieltävää lakia - houkuttelevan homomiehiä esiin ja kiristävän heitä.

Kenian Gay and Lebsian Coalition of Kenya (GALCK)-järjestön entinen lainopillinen ja ihmisoikeusasioiden asiantuntija Anthony Oluoch kertoi, että kenialaisten, useimmiten naimissa olevien homomiesten ilmoittamista väkivallan teoista kiristys on yleisin. Oluochin mukaan se edustaa 36 % kaikista tapauksista. Hänen mukaansa useimmat kiristäjät ovat joko homomiehiä tai homoina esiintyviä heteroja, jotka houkuttelevat uhreja.

Useimmiten käytettyjä väyliä ovat sosiaaliset verkostot ja sivut. Kiristäjät käyvät usein Facebookissa ja deittipaikoissa kuten Gay Kenia, GayRomeo, GayDar ja ManJam, johon ihmiset laittavat profiilinsa treffien, seksin tai ystävyyden toivossa.

Epäselväksi jää, kuinka monta miestä on joutunut kiristyksen kohteeksi, mutta tämä on vain uusin esimerkki siitä, miten väkivaltaiseksi homofobia on Keniassa muuttunut. Maassa kivitettiin homomies kuoliaaksi kesäkuussa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Uutisesta jäi vähän epäselväksi, ketkä tekevät ja mitä. Uutisessa mainittiin sellainenkin kummallisuus, kuin "naimisissa olevat homot" - kyseessä lienee kuitenkin Keniassakin naimisissa olevat biseksuaalit, sillä varmasti sielläkin, kuten muuallakin, homot eivät niinkään mene, eivätkä ennenkään ole menneet naimisiin, vaan elävät joko sinkkuina tai jollain tavoin parisuhteissa kieltolaeista huolimatta (kuten meillä Suomessakin, vaikkapa Tom of Finland ja muitakin, jo ennen vuotta 1971). Mutta bimiehet toki menevät naimiisiin - ovatko he nyt sitten joutuneet tuolla erityisen kaltoin kohdelluksi pettäessään vaimojaan, heteronormatiivisesta turvaverkostaan?

Keniassa toki tilannetta on voinut kiristää naapurimaa Ugandan tilanne, sillä Ugandastahan on virrannut seksuaalivähemmistöpakolaisia nimenomaan Keniaan, jossa tilanne on ollut "parempi", kuin Ugandassa. Mutta ehkä se on osaltaan synnyttänyt sitten jännitteitä.

Afrikastahan kantautuu sinällään vähänväliä uutisia, sieltä täältä, miten jenkkilästä ja katolisenkin kirkon puolelta lietsotut evankelista- ja homoviha-toiminnat ovat kärjistyneet. Kamerunin, Ugandan, Nigerian sekä muidenkin maiden tilanne on huono, abrahamiset uskonnot lahkoineen jylläävät ja satunnaiset länsimaiset seksituristitkin vielä käyvät tekemässä "vaikutuksiaan".
Muutamat, etenkin anglikaanisen kirkon afrikkalaiset vaikuttajat yrittävät taistella viheliäisten uskonveljiensä ja länsimaisten evankelistojen pahansuopuutta vastaan.

Kommenttia muokattu: 07.09.2012 klo 00:15
  human • 07.09.2012 00:08
Sateenkaarijärjestön lehti kertoo, että Nairobin pääpoliisiaseman poliisien kiristyksen uhreiksi on joutunut niin homoja, biseksuaaleja kuin naimisissa olevia kaappitapauksiakin.

Ikävästi kävi muun muassa katoliselle papille Mombasasta. Isä Jacob vieraili Nairobissa, teki homodeittisivustolla treffit ja vei tapaamansa miehen hotellihuoneeseen. Poliisit ilmestyivät yhtäkkiä paikalle, molemmat pidätettiin ja vietiin käsiraudoissa pääpoliisiasemalle. Isä Jacobilta vaadittiin 10 000 amerikandollaria (850 000 shillinkiä), jolloin hän pääsisi vapaaksi ilman kuulusteluja. ”Poliisit tiesivät, että olen pappina helppo saalis ja he halusivat minun soittavan piispalle ja seurakuntalaisille, jotta he lähettäisivät rahaa”, kertoi Jacob järkyttyneenä. Kun poliiseille selvisi, ettei hänellä ole sellaisia rahoja, he tyytyivät 10 000 shillinkiin, vapauttivat Jacobin ja varoittivat jatkamasta ”sellaista käytöstä”.

identitykenya.com

Kommenttia muokattu: 07.09.2012 klo 02:38
  Havainnoija • 07.09.2012 02:35
human kirjoitti:

> "homot eivät niinkään mene, eivätkä ennenkään ole menneet naimisiin"

Kyllä ovat menneet - ja varmaan osa menee vieläkin.

Ihan pikaisesti tulee mieleen tuttavapiiristä todella iso joukko miehiä (homoja), jotka ovat olleet naimisissa naisen kanssa ja lähes kaikilla on myös lapsia.

Osasyynä on ollut esim. toive oman homouden häviämisestä ajan mittaan (ei ole näillä kyllä onnistunut) - tai jopa tavat ja perinne: "miehen pitää ottaa vaimo".

Tuttavapiiriin ei kuulu - tietääkseni - kulissiavioliittoja. Mutta varmasti sellaisiakin solmitaan edelleen kohtalaisen paljon.
  Jukka • 08.09.2012 02:37
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy