ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

KD:ssa närkästyttiin kritiikistä puolueen piiristä tulleita sukupuolikäsityksiä kohtaan

Sami Mollgren • 08.07.2016 12:12 • 14 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Kristillisdemokraattien entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen katsoo, että kokoomusnuorten kristillisdemokraattien puoluetoimistolle lähettämä foliohatun kokoamisohje ja alumiinifolio on vakavalla asialla irvailua.

Kokoomusnuorten mukaan foliohattu-tempauksen taustalla on paitsi Räsäsen ja miehensä Niilo Räsäsen avioliittoaiheinen Mistä on kysymys? Avioliitto -niminen kirja, myös Antero Laukkasen (kd) oikeuskanslerille tekemä kantelu opetushallituksen tasa-arvo-oppaasta. Sekä Räsästen kirja että Laukkasen kantelu liittyvät hlbti-vähemmistöihin.

Päivi Räsäsen ja miehensä, teologian tohtori ja kirkolliskokouksen pappisedustaja Niilo Räsäsen kirjoittamassa kirjassa esitetään, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä.

- Kirkon on edelleen sanottava synti synniksi. On julmaa ja rakkaudetonta, jos homoseksuaalisuuden harjoittamista ei sanota synniksi, ilmaistaan Räsästen kirjassa.

Räsäsen mukaan avioliiton ulkopuoliset sukupuolisuhteet, mukaan lukien homoseksuaalisuuden harjoittaminen, ovat Raamatun mukaan Jumalan tahdon vastaisia ja siten syntiä. Hän väittää kirjassa puolustettavan kaikkien tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kristillisen ihmiskuvan pohjalta.

Räsänen on vedonnut uskonnonvapauteen vastauksena kirjan saamaan kritiikkiin. Kokoomusnuorten tempauksen osalta hän peräänkuuluttaa uskonnonvapauden kunnioittamista.

- Toivomme sitä, että kokoomusnuoret kunnioittaisivat maamme kristittyjen uskonnonvapautta myös ilmaista ja perustella näkemyksensä opillisista ja hengellisistä kysymyksistä, kirjoittaa Päivi Räsänen blogissaan.

KD:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Tommy Björksten ja KD-nuorten puheenjohtana Remo Ronkainen säestävät Räsäsen näkemyksiä, jotka Räsänen on esittänyt "Kokoomusnuorille kirja ja uskonnonvapauslain kertausta" -otsikoidussa blogikirjoituksessaan.

Räsäsen ja hänen tukijoidensa käsitystä uskonnonvapaudesta on kritisoitu esimerkiksi toteamalla, että uskonnollisiin tulkintoihin perustuvat näkemykset eivät ole kritiikin yläpuolella.

Räsäsen mukaan kristillisdemokraattinen puolue ei ole kirjan julkaisemisesta tietoinen. Hänen mukaansa kokoomusnuorten foliohattu-tempauksen osoite oli siksi väärä.

Kokoomusnuorista kerrotaan, että tempauksen kohde on myös Laukkasen tekemä kantelu opetushallituksen "Tasa-arvotyö on taitolaji" -oppaasta. Hän esitti, kantelussaan että "lapsi ei voi kuulua sukupuolivähemmistöön". Laukkasen mielestä opas hämärtää sukupuolijakoa esittämällä että sukupuolisuudessa on kyse moninaisemmasta ilmiöstä kuin jaosta miehiin ja naisiin.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov pitää pöyristyttävänä Laukkasen tapaa käydä opetushallituksen tasa-arvotyötä ja suomalaisia opettajia vastaan, ja väitettä että opettajan seksuaalisella suuntautuneisuudella ja kokemuksella olisi vaikutusta "oppilaan kokemaan sukupuoliseen suuntautumiseen".


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
No eihän kyseisiä kristillisdemokraattien näkemyksiä voikaan puolustella yhtään millään muulla kuin juuri vetoamalla oikeuteen uskoa satuolentoihin niin halutessaan.

Kommenttia muokattu: 08.07.2016 klo 12:50
  Homopallero • 08.07.2016 12:45
Jälleen kerran kuuluu sama älytön ajatus siitä, että uskontoa ei voisi kritisoida koska uskonnonvapaus. Tätä on kylläkin enemmän kuultu jenkeissä. Suomessa taas yleensä uskonnovapaus sanana korvataan näissä jutuissa sananvapaudella.
  Didact (ei rekisteröitynyt) • 08.07.2016 16:49
Päivi Räsäsen tulkinnat Bibliasta ovat vielä aika lempeitä meitä kohtaan, niissä kohdissa joissa homot tuomitaan,niissä ei rakkaudelle ole sijaa,kuolema ja kadotuksen kaappi kuuluu homoille. Ei Päivi R pysty noudattamaan vanhoja uskomuksia jotka on muka saatu yläkerrasta, kivittää vielä, voi joihinkin se voi vielä sattua.Uskonnot ovat ihmiskunnan pimeitä voimia.
   (ei rekisteröitynyt) • 08.07.2016 18:10
Miksi yleensä alistumme keskustelemaan päiviräsästen kanssa synnistä? Keskustelisin mieluummin hänen kanssaan ihmismielen harhaisuudesta.
  Sami (ei rekisteröitynyt) • 08.07.2016 19:49
Päivi Räsänen ei voi toimia raamatun uskomusten mukaan nytkään, homothan tulisi nitistää pois keskuudestamme kadotuksen kaappiin jo nyt. Toki kivittämällä,vetoamalla omaan uskoonsa,voi tuollainen julkistettu soopa,voi hyvinkin joitakin vahingoittaa.Uskonnot vain ovat vielä ihmiskunnan pimeitä voimia.
  homo-x (ei rekisteröitynyt) • 08.07.2016 20:54
Kristinuskoon ei kuulu kivitystuomio. Jeesus "kivitettiin" (naulittiin ristille), jotta meitä ei kivitettäisi. Onko ripari jäänyt käymättä?
  Jochanan • 08.07.2016 23:42
Eikö "naisten pitäisi vaieta seurakunnassa", Räsänen?
  Jarmo (ei rekisteröitynyt) • 08.07.2016 23:56
On harmittavaa, kuinka taitavasti Päivi Räsänen manipuloi julkisuutta. Tämä tuoreen kirjan aiheuttama keskustelu antaa hänelle ja hänen hengentuotteelleen maksimaalisen julkisuuden. Hänen heikosti menestyvä populistinen puolueensa tarvitsee lisää tukea kunnallisvaalien lähestyessä. Homo sopii jälleen kerran heidän vaalivaltikseen.

Räsäsen ajoitus on myös kiinnostava. Nämä hänen suuret syntiulostulonsa synkronoituvat "juuri sopivasti" uskonnollisten yhteisöjen kesäjuhlien aikaan. Esimerkiksi Körttien Herättäjäyhdistyksen herättäjäjuhlat ovat juuri alkaneet tänä viikonloppuna Vantaalla. Kävijöitä sinne odotetaan jopa 30 000 henkeä, eli Helsinki Pride -juhlan verran.

Räsänen ei toki kuulu Körtteihin, vaan merkittävästi jyrkempään uskonnolliseen haaraan. Körteille homoavioliitot eivät havaintojeni mukaan ole olleet ongelma. Heiltä on tullut asialle jopa tukea.

Kommenttia muokattu: 09.07.2016 klo 08:55
  JuhaniV • 09.07.2016 08:46
Uskonvapautta on myös tuo vanhan kirjan tulkitseminen miten haluaa. Joissain kohdin Räsänen on kovin "pyhä" eikä salli minkäänlaista ajassa elämistä. Toisessa kohdin hän viittaa kintaalla ikivanhoille kirjoituksille.Jos oikeasti eläisimme tuon kirjan oppien mukaan, olisimme aika barbaareja ja tappaisimme toisiamme mennen tullen.

KD:n toiminta on monissa kohdin ahdasmielistä ja tekopyhää. Uskonvapaus ei ole sama asia kuin sananvapaus, kyllä uskontoja voi kritisoida, niinhän KD:kin tekee kritisoimalla "vääräuskoisia".

Päiville, Niilolle ja muille ahdasmielisille ihan vinkiksi vanhan kirjan kestävin opetus "kunnioita lähimmäistäsi" ja antakaa ihmisten elää omaa elämäänsä.

Kommenttia muokattu: 09.07.2016 klo 12:15
  JiiKoo • 09.07.2016 12:14
KD on auringonlaskun puolue. Jos katsoo esim Taloustutkimuksen tekemiä kannatusmittauksia, niin viimeisen kolmen vuoden aikana puolue on vaan kerran päässyt kannatuslukemissa 4 prosenttiin - lukema joka esim 10 vuotta sitten olisi ollut pikemminkin alakanttiin kun kannatus liikkui viidessä prosentissa.

Päivi Räsäsen varjo puolueelle on siis lähinnä kuolettava. Jos puolue ei pysty uudistumaan, ja jättämään homovastaisuuden taakseen, niin puolueen putoaminen eduskunnasta kokonaan pois seuraavien 10 vuoden aikana on hyvin todennäköistä.
  Niko (ei rekisteröitynyt) • 09.07.2016 13:34
@Jochanan "kristinuskoon ei kuulu kivitystuomio."

Niinpä. kristinuskomus harrastaa roviopolttoja ja muita kristinuskomuksen helvetin lämpimiä tuomioita, kuten ut:ssä julistetaankin.

Siihen ummehtuneen kirjan katalaan opetukseen "kunnioita lähimmäistäsi niin kuin itseäsi" ei pidä langeta, sillä tuohan on sudenkuoppa-ohje ajatella lähimmäisestä umpi-itsekkäästi (umpi-uskovainen kunnioittaa sinua niin kuin umpi-uskovainen itse haluaa, eli esim. että umpi-uskovainen pitäisi itsessään homorakkautta syntinä ja pitää sitä siksi sinussakin syntinä). Fiksumpi ohjehan on aivan muuta, epäitsekkäämpää.

Ydinongelmahan kristinuskomuksessa (kuten islamissakin) on noiden uskomuskirjojen homehtuneisuus, hölynpöly ja vihapuheet niissä, mitkä edelleen ovat käytössä uskomusten pohjana. Huomattavaahan on että noissa uskomuksissa niiden muka pahat saatana tms ovat niissä paljon parempia ja hyvempiä, kuin noiden uskomusten jumalat.

Räsäsethän siinällään vain julistavat sitä, mtä raamattu-uskomus on.

Eihän jessukka lupaa raamatun hölynpöly-jumalaan uskomisesta vapaille mitään hyvää. Se kannattaa muistaa ja ymmärtää.
Räsäsistä Päivin osalta on perverssiä se, että raamattu-jesse -uskomushan alistaa ja halventaa naisia, panee naisia halvalla.
  human • 09.07.2016 23:56
Noissa Räsäsen lainauksissa ei ole mitään opillista eikä hengellistä, koska Jeesus vihki samaa sukupuolta olevia, ja jos kerran avioliiton ULKOPUOLINEN seksi on syntiä, niin "julmaa ja rakkaudetonta" olla sitten siunaamatta heitä avioliittoon. Tässä olisi hengellinen ja opillinen argumentti, yksi kumpaakin.
  Vaate (ei rekisteröitynyt) • 12.07.2016 12:56
Eipä tarvitse mennä kovin kauas, kun kokoomuksen näkemykset eivät juurikaan eronneet kristillisdemokraateista tässä asiassa. Kokoomuksen kohdalla ongelma lienee se, että siinä puolueessa kannattajia vuotaa sekä vihreisiin että kristillisdemokraatteihin. Kyseessä on tuttu dilemma; miten pidetään kakusta kiinni ja syödään se.

Suomalaisen koululaitoksen ongelma on ollut alusta saakka sen tunkkainen saarnamentaliteetti. Pirkkalan kokeilukoulun tapaus lienee räikein esimerkki, kun ensimmäiset peruskoululaiset saivat lukea Petroskoin oppikirjoista kopioitua tekstiä. Pakkoluterilaisuuden tuputtaminen kuuluu samaan joukkoon, eikä siitä tunnu olevan mitään halua päästää irti. Myöskään vihreät eivät ole sukupuolettomuuksineen, maahanmuuttamisineen ja ilmastonmuutoksineen yhtään sen puhtoisempia. Yrittäjyyskasvatus on taasen kokoomuksen hellimä idea.

Kaikilla on vankka halu aivopestä toisten perheiden kakarat omaan "uskoon" ja mikäs sen oivempi paikka kuin koulu, jossa on pakko käydä yhdeksän vuotta ja jonka tietoa pidetään lähtökohtaisesti "neutraalina" ja "faktapohjaisena". Siinä on sellainen hunajapurkki, josta on vaikea pitää näppejään erossa. Lähtökohtaisesti kristillisten, vihreiden naisten ja kokoomusnuorten asenne ei eroa toisistaan.

Koululaitos kuuluu yleisillä verovaroilla pidettävien instituutioiden joukkoon, joten sen pitäisi olla aatteellisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton paikka. Yksi vaihtoehto on toki yksityiskoulujen perustaminen. Jatkossa vihreät voivat kasvattaa loputkin pilttinsä suvaitsevaiseen rajojenrikkomiseen Steiner- ja Montessori-kouluissa, kristilliset uskoon yksityisissä kristillisissä kouluissa ja kokoomuslaiset missä lie. Luulisi sen jälkeen kaikkien olevan tyytyväisiä.
  Cadence (ei rekisteröitynyt) • 13.07.2016 09:26
"kristinuskomus harrastaa roviopolttoja"


Juhannuskokot?

"Ydinongelmahan kristinuskomuksessa (kuten islamissakin) on noiden uskomuskirjojen homehtuneisuus, hölynpöly ja vihapuheet niissä, mitkä edelleen ovat käytössä uskomusten pohjana"

Ei, tämä ei liene pekästään ns. kristittyjen "ydinongelma", samaan möyhäämiseen syyllistyt sitä ja vaikkapa joku muu "ääri"tyyppin edustaja uskontoon tai sen puutteeseen katsomatta.

"Räsäsethän siinällään vain julistavat sitä, mtä raamattu-uskomus on."

Sitäkin varmaan, en ole perehtynyt Räsä'nen saarnoihin. Tunnetumpi hän on enemmän homo- ja tasa-arvoista avioliittoa vastustavista mielipiteistään ja eduskuntatyöstä, tälle hän saa "voimaa" raamatusta ja "perinteistä" ja on onnistunut saamaan muutamia eropiikkejä kirkosta. Hienoa Päivi!

"Eihän jessukka lupaa raamatun hölynpöly-jumalaan uskomisesta vapaille mitään hyvää. Se kannattaa muistaa ja ymmärtää."

Oletko alkanut saarnaamaan?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 13.07.2016 12:19
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy