ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
terveys ja tutkimus urheilu hyvinvointi & terveys -keskustelu vapaa-aika & koti -keskustelu

Kaupunkihiiren Extreme -matkailua

Toimitus • 07.08.2004 14:58 HYVINVOINTI

Kaupunkihiiren Extreme -matkailua.


Tuossa mennätalvena kehkeytyi ajatus fillarin hankkimisesta ja sen kautta myös kesäisistä pölkypyöräaktiviteeteista. Muutaman kuukauden muhittuaan idea lähti poikimaan pölkupyörävaelluksen merkeissä. Alussa ajatus oli lähteä länsisuomea rannikkoa pitkin Turusta ylöspäin vaeltaen , mutta kotiväen samanaikainen asuntovaunumatkustelu keskisessä suomessa nosti vaihtoehdon 'B' voittajaksi - fillarilla Seinäjoelta Ähtäriin. Tämä pieni 'kuunnelma' -artikkeli kertoo tuon päivän tapahtumista ja kommelluksista kymmentuntisen matkan varrelta.

Matkareitin valintaan ja tarvikkeiden/pyörän varusteluun menikin muutama viikko, loppuaika kului fillariin totutellessa ja jännittäessä matkaa. Ensisijaisena huolen aiheena oli luonnollisesti jaksaminen. En todellakaan ollut kunnostautunut matkaan sen suuremmin etukäteen harjoittelemalla. Pienet pyörämatkat kodin ympäristössä toivat korkeintaan tottumuksen pyörän hallintaan usean vuoden tauon jälkeen. Mitään kunto-rupeamaa ei tullut etukäteen harrastettua, joten sen osalta reissuun lähti pahasti rapakuntoinen IT-nörtti.

Matkalle varustautuminen olikin aika vekkulia. Elektroniikkaa oli melkein enemmän kuin vaatteita, mutta minkäs teet :-) Lisäksi matkavarusteisiin lisättiin luontaistuotekaupasta hankittuna energiapommeja, glukoli- ja sokeripommeja, sekä huomattava määrä energiajuomia. Vettäkään ei toki oltu unohdettu - nestettä pyörään oli kasattuna kaiken kaikkiaan 5.5 litraa. Päivästä oli luvattu tulevan kuuman hautova!

Matka alkoi Helsingistä ensin junayhteydellä Seinäjoelle. Etukäteen huolellisesti suunniteltu juna-matka kariutui todellisuuden rapaan, VR:n tarjoamat matkustusmahdollisuudet rinkka/pyörä -yhdistelmäläiselle olivat törkeän ala-arvoiset. Koko junassa vain kolme pölkupyöräpaikkaa, nekin ihme vipstaakelivirityksiä ja rikki. Henkilökunnasta ei ollut apua tuon taivaallista, konduktööri vain naureskeli kun pusasimme fillareita siihen hilavitkuttimeen - onnistumatta. Oli ainakin opettava kokemus - enää ikinä ei junaan fillarin kanssa!

Muuten matka soljui, no niin hyvin kuin vain junamatka voi mennä, kunnes juuri ennen Seinäjokea alkoi hankaluudet. Junan automaattinen kulunvalvontajärjestelmä aloitti todella vakavan vastaanharomisen liikkumisen suhteen. Lähes täydestä matkanopeudesta nollanopeuteen niin vahvasti jarruttaen, että tavarat ja ihmiset lentelivät.

Kun juna pysähtyi, odoteltiin tovi ja sitten jatkettiin matkaa, kunnes taas matkanopeuden ollessa saavutettu - sama jarrutus ja junan pysäytys. Tätä jatkuikin ihan Seinäjoelle asti, joten olimme rajusti aikataulusta myöhässä sinne saavuttuamme. Se ei helpottanut junasta poistumista, sillä nyt reilun 15 minuuttin alkuperäisestä vaihtoajasta olikin jäljellä, no täysi nolla ja pyörien saaminen junasta ulos oli helpommin sanottu kuin tehty.

Vihdoinkin asemalaiturilla seisoskellessa rinkka selässä ja pyörä edessä alkoi matkan todellinen suoritus. Vielä puolisen tuntia pyörän rakentamista - Communicaattorin kiinnitys ohjaustangon karttalaukkuun, juomien ja muun asettelu laukkuun sisälle, kompassi paikalleen, radio ja musiikkilaitteet, laturi ja kello paikalleen, sanelukone ja juomapullo vielä kiinni.

Reitti kulkisi Seinäjoelta Nurmoon, jossa vaihdettaisiin paikallistielle. Sieltä lähes kohtisuoraan etelään Veneskosken kautta ja sieltä edelleen maaseutureittiä kohti Haapaluomaa. Haapaluomasta matka jatkuisi sitten reilun parikymmentä kilometriä pitkin valtatien reunaa kohti Alavusta. Alavudelta kohti tuuria jälleen pienteitä pitkin raskaalta liikenteeltä piilossa ja heti Tuurin ostos'paratiisin' jälkeen takaisin kohti etelää viistäen ja pienteitä pitkin kohti Ähtäriä.

Koko reittisuunnittelun ideana oli välttää valtateitä, kulkea FillariGT -kartan osoittamia pölkypyöräreittejä ja todellakin tutkailla maaseutua maaseutuvinkkelistä eikä asfaltin reunustamalta valtatieltä. Tämän osalta reitin suunnittelu onnistuikin yli odotusten ja kesäinen maaseutu kaikkine puolineen tuli tutuksi - ihanteellinen reitti kun halusi karkuun kakofonista kaupunkimaailmaa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan matkan puoliväli olisi Haapaluomassa, siellä olisin noin viidessä tunnissa ja loppumatkaan olisi jäljellä toiset viisi tuntia - kokonaismatkaa siis olisi aikaa varattu noin kymmenen tuntia - taukoineen. Ruokataukoja piti pitää tasaisin välein ja niitä varten kartasta oli valmiiksi katsottu isompia kyläpaikkoja, joiden pikkukauppoja ja ehkäpä jopa pieniä kyläkahviloita oli tarkoitus hyödyntää.

Aika pitikin, mutta arvoitu ajomatka heitti härän peffapuolta aika tavalla - matkaa kertyi arvoidun 85 kilometrin sijaan 120 kilometriä ja 240 metriä - Seinäjoen rautatieasemalta Ähtärin eläinpuiston leirintä-alueelle. Samalla tuli huomattua, että vaikka kartalla joku paikka on merkitty korostetulla 'bold' -tekstillä ei se välttämättä merkitse todellisuudessa kyläkauppaa ja huoltoasemaa :-)

Matkaan siis - veli hopea! Kuuntele lisää...

Matkan ensivaikutelmia Seinäjoen rautatie-asemalta. 5.8.2004 noin kello 11 aamupäivällä. Siitä matka lähti Nurmoon ja sieltä sitten itse pääreitille.

Nuo hullut kolopalloilijat! Kuuntele lisää...

Keskellä ei mitään, Golf-viheriö, hullun puuhaa! Luonto näytti voimansa - hiljaisuudella. Asfaltti loppui ja hiekkatie alkoi. Peltoja, latoja ja luontoa ... ei autoja kuin satunnaisesti ja lintujen laulua. Veneskoski lähestyy ja eka tauko paikallaan. Muutama kymmenen kilometriä matkasta mentynä.

Ruokaa! Kuuntele lisää...

Ensimmäinen kunnollinen levähdystauko. Energiapatukkaa ja -juomaa! Kaurapuuroa suklaalla - kyläkaupan pihalla kotijuustomainoksen vieressä - Veneskosken lähipalvelu. Hiostavaa ukkosrintamaa, 24 astetta lämmintä - edessä tie etelään. Ja todennäköisyyslaskelmien killeri! Eikä peffakaan malta olla kitisemättä, puhumattakaan kissoista. Geelimählä oli pahaa!

Eksyksissä! Kuuntele lisää...

Paikat kartassa ja GPS paikannuksessa eivät täsmää! Ja kompassikaan ei ole käsissä oikein päin! Alueet on nimetty hakkuualueiden mukaan eivätkä ne täsmää karttanimien mukaan. GPS paikannus kertoo nimet GSM-tukiasemien sijaintitietojen mukaan. ÄITI! Kelirikko tekee matkustamisesta Hubaa!

Puolivälimatka - kahvia ja pullaa! Kuuntele lisää...

Alun 55 kilometriä takana, fiilikset kohoamassa "kelirikon" jäljiltä. Pilvettömän taivaan aurinko ja 29 asteen lämpötila nostavat tunnelmaa. Edessä on reilun 20 kilometrin valtatie-osuus. Ruokaa ei ole vielä ollut tarjolla, energiapatukoilla ja glukolilla eteenpäin - maratoonarin varusteet matkassa! Selkä vihoittelee, puhumattakaan penaalista. Olo on niiden osalta jo aika kriittinen. Kunnon venyttelyllä verenkierto käyntiin ja olo senkin osalta paremmaksi.

Valtatien reuna osoittautui hankalaksi! Kuuntele lisää...

Selkä ja peffa ei kestä tasaista tappavaa ajamista asfaltilla. Matka soljuu bussipysäkiltä bussipysäkille. Taukoja kertyy enemmän kuin koko alkumatkan aikana. 10 senttimetrin levyinen piennar tuo oman jännityksensä ajamiseen vilkasliikenteisen valtatien reunalla - rekkojen keskuudessa. Nestehukka vaivaa, mutta juoda ei uskalla, kun tankkauspisteistä ei ole mitään käsitystä. Lämpö vaan nousee ja 30 asteen raja meni rikki. Jokeri alkaa jo vaikuttamaan hyvältä idealta!

Alavus, oi Alavus - RUOKAA! Kuuntele lisää...

Ensimmäinen Kunnon kaupunki sitten Seinäjoen, mahdollisuus ruokailuun! "Alavus, lakeuden portti!"

80 kilsaa rikki - syöty on ja elvytelty! Kuuntele lisää...

Tuurin ostos"paratiisi" (helvetti) näköpiirissä. Maailman suurin kyläkauppa näkyy siintävän tienvarressa. "Huomenna tänne katsomaan mitä kivaa olisi myynnissä". Valtatien 18 ylitys ja viimeinen kolmannes matkaa jäljellä. Mutta maailma on pieni! Jokeri käytetty, 16 kiloa extraa poissa ja jalat käy entistä vinhammin!

Juomistaukoa pukkaa! Kuuntele lisää...

Limsaa tekee mieli niin kovin, että silmiin sattuu! Uhkakuvat tietöistä taas edessä. Satasen piikki lähenee.

100 täynnä!Kuuntele lisää...

Kello 20:10 illalla ja takana 100 km ajokilometrejä. Kyltit Ähtäriin kertovat n. 10 kilsan jäljellä olevasta matkasta.

Vielä ihmetellen satasta! Kuuntele lisää...

100 kilometrin juhlinta karkaa käsistä, sitruunavissyä kaksin käsin! Hurrrrrjan ison mäen laelta on kiva katsella maisemia ja naatiskella apetta. Mikä onkaan rauhallisempaa kuin täydellisen hiljainen metsätie.

"Pienistä asioista ne elämän ilot koostuu"! Kuuntele lisää...

Tukka tanassa kypärä kenossa mäkeä alas vaaroja uhmaten! Aika kuitata matka suoritetuksi, nyt äidin helmoihin, suihkuun ja syömään. *Wheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee*

Opettavainen kokemus, ei mikään kamala ja varmasti ensi vuonna uudestaan. Silloin mukana paremmin varusteltu fillari - peräkärryineen. Ensi kesää odotellen - Hiiru.


Huom! Äänitiedostojen kuunteluun tarvitset Ogg Vorbis formaatin toistoon kykenevän soitto-
ohjelman. Tällainen on mm. WinAmp (perusasetuksilla/asennuksella).


Katso myös nämä
 
 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy