ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Katy Perry kamppaillut uskonsa ja seksuaalisen suuntautuneisuutensa aiheuttaman ristiriidan kanssa

Sami Mollgren • 21.03.2017 10:34 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT

Katy Perry HRC:n gaalatapahtuamssa lauantaina 18. maaliskuuta (kuva: Christopher Polk / AFP / Lehtikuva)
Menestynyt laulaja Katy Perry sanoo uskonnollisen taustansa ja myös samaa sukupuolta oleviin kohdistuvan kiinnostuksensa aiheuttamista ristiriidoista. Lauantai-iltana Perry vastaanotti National Equality Award -tunnustuksen Los Angelesissa järjestyssä Human Rights Campaign -järjestön gaalatilaisuudessa.

Perry piti yli kymmenen minuutin mittaisen kiitospuheen.

Perryn ensimmäinen pop-albumi One of the Boys ilmestyi vuonna 2008, ja sillä oli myös hänen läpimurtohittinsä I Kissed a Girl. Tuolloin Perry oli 23-vuotias. Hän arvioi omakohtaista kokemustaan liippaavan kappaleen käynnistäneen tärkeän keskustelun. Daily Mail -lehdelle hän toteaa tehneensä muutakin kuin vain suudelleen.

Perry kertoo tajunneensa jo nuorena kiinnostuvansa myös tytöistä. Yhdessä uskonnollisen taustan kanssa tuloksena oli kuitenkin ristiriita. Hän kertoo yrittäneensä rukoilla itsestään heteroa - ja hyväksyneensä seksuaalisen suuntautuneisuutensa ja identiteettinsä vasta aikuisella iällä.

Hän kertoo kuplansa puhjenneen kohdattuaan erilaisia ihmisiä ja ymmärtäneensä, ettei seksuaalisuus ole yhtä mustavalkoinen asia kuin hänen gaala-asunsa. Hän sanoo ymmärtäneensä, etteivät ne ihmiset, joita hänet oli opetettu pelkäämään, olleetkaan sellaisia kuin hän oli kuvitellut. Hän puhuu korvaamattomasta oppitunnista, vanhempien polusta poikkeavasta omasta polusta sekä siitä, että oma polku on tehnyt hänet sellaiseksi kuin hän on. Hän sanoo, ettei perhettään voi valita, mutta heimonsa voi.

- En voi enää vain istua hiljaa. Minun on puolustettava sitä, minkä tunnen oikeaksi: se on yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus kaikille. Piste, totesi Perry kiitospuheessaan.Vuonna 1984 syntynyt Katheryn Hudson kasvoi uskonnollisessa kodissa, perheen keskimmäisenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat kristittyjä pastoreita. Hän aloitti musiikkiuransa vuonna 2001 nimellä Katy Hudson, jolloin hän julkaisi gospel-albumin. Myöhemmin hän otti taiteilijanimekseen Katy Perry, koska hänen oma nimensä sekoitettiin näyttelijä Kate Hudsoniin.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
ristiriitaahan ei aiheuta lainkaan seksuaalinen synnynnäinen identiteetti, vaan ristiriidat aiheuttaa täysin vain uskomuksellinen opittu/tuputettu suuntautuminen - eli noista kerronnassa jutussa mennään puoliksi metsään.

Toiseksi mielenkiintoista kammoa biseksuaalisuus-sanaa kohtaan jutun toimittajalla, koska sitä ei jutussa ole kyetty käyttämään, vaan vain kiertoilmausta "myös samaa sukupuolta oleviin kohdistuvan kiinnostuksensa ". Noh, journalisteillla on se rajoittunut sanavarastonsa, tai suuntautumisensa.
Tuolla on vain se seuraus, että kyseistä(kään) juttua ei löydy, jos Ranneliikkeestä hakee biseksuaalisuus-haulla.

Kommenttia muokattu: 21.03.2017 klo 16:00
  human • 21.03.2017 15:56
Ristiriitaan tarvitaan aina kaksi asiaa. Yksi asia ei voi aiheuttaa ristiriitaa. Seksuaalista suuntautuneisuuttaan ei tietenkään voi muuttaa - eikä ole tarpeellistakaan. Asiaan liittyvän ristiriidan voi yleensä peitota puuttumalla ristiriidan toiseen osatekijään.

Tiedätkö human, että minullakin oli nuorempana seksuaalisen suuntautuneisuuteni liittyvä ristiriita. Seksuaalinen suuntautuneisuus oli sitäkin aiheuttamassa, samalla tavoin toisena osatekijänä. Toisena osatekijänä ei ollut uskontoon liittyvät seikat, vaan omista ennakkoluuloistani johtunut häpeä. Ennakkoluulo oli virheellinen kuva siitä, millaisia homot ovat.

Jos Katy Perry ei ole puhunut biseksuaalisuudesta, niin en näe syytä, miksi mainittua sanaa pitäisi uutisessakaan käyttää. Ketä lokeroiminen palvelisi?
  smo • 22.03.2017 05:47
Seksuaalinen identiteetti ei itsessään aiheuta ristiriitaa.
Mutta kun asioihin tuppautuu uskomus, se aiheuttaa ristiriidat. Ainakin kristinuskomuksessa jo itsessään on kirjoitettunakin ritiriitaa esim. biseksuaalisuutta kohtaan, koska siellä kirjasessa tuomitaan "vaimon mieheen vaihtajat", vaikkei heitä sattuisi olemaan mailla eikä halmeillakaan.
ristiriitoja ei siis aiheuta molemmat, vaan vain toinen, ainakin tuossa tapauksessa.

Kun smo kirjoitat Katy Perrystä "myös samaa sukupuolta oleviin kohdistuvan kiinnostuksensa ", niin eikö se sinusta tarkoita muka biseksuaalisuutta? Vai onko sinulla uskomus että jokin muu seksuaalinen identiteetti muka olisi "MYÖS samaa sukupuolta oleviin kohdistueesti kiinnostunut"? Homot ja heterot eivät ainakaan ole kiinostuneita MYÖS toisesta sukupuolesta.
Kirjoittelet smo kuitenkin uutisia, joissa "lokeroit" esim. homoiksi, niin miksi teet ongelman, poikkeavasti biseksuaalien kohdalla?
Eihän biseksuaalin biseksuaaliksi toteamisessa ole mitään lokeroivaa, sillä biseksuaali on biseksuaali, eikä mitään muuta.

Kommenttia muokattu: 23.03.2017 klo 01:34
  human • 23.03.2017 01:26
Yksilön kerrotaan olevan homo vain jos tämän kohdalla seksuaalinen suuntautuneisuus on aiemmin tuotu esiin sitä sanaa käyttäen. Kaapistatulotapauksissa yleensä silloin, kun tämä on itse käyttänyt sitä sanaa. Lähtökohta on se tapa ilmaista asia, jota tämä itse suosii.
  smo • 23.03.2017 06:10
Human: Voihan Katy Perry olla panseksuaalikin.
  KVG (ei rekisteröitynyt) • 24.03.2017 08:25
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy