ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Kattava perusteos Tom of Finlandista

O.H. • 25.11.2017 18:04 KIRJAT • KOTIMAA
Kovien kansien väliin on saatu runsaasti kuvitettu Touko Laaksosen (1920-1991) eli Tom of Finland elämäntarina. Kirja tarjoaa kattavan katsauksen kansainvälisesti tunnetuimpiin suomalaistaiteilijoihin kuuluvan Laaksosen elämään.

Teos on jykevästä koostaan huolimatta sulavasti lipuva tarina, joka tarjoaa suhteellisen vähän uutta tietoa Tom of Finlandista jotain jo tietäville. Kirja kertaa Laaksosen tarinan ansioituneesta sotilaasta taiteilijaksi, jonka työt esittivät seksuaalivähemmistön vahvana, itsevarmana ja maskuliinisena vastakohtana feminiiniselle, heikolle ja ehkä uhrina esitetylle stereotypialle.

Kirjassa on mukana punaisella tekstillä painettuja Touko Laaksosen suoria lainauksia ja teoksen ansioihin voi lukea myös runsaan määrän Laaksosen tunteneiden ja hänen kanssaan työskennelleiden ihmisten kertomuksia.

Tom of Finland on ollut viime vuosina runsaasti esillä aina postimerkeistä elokuvaan asti. Kirja tarjoaa täydennyksen aidon ihmisen taustoihin, sikäli kun taiteilijoita voi koskaan täysin erottaa taiteestaan. Ajaton sisältö ja laadukas toteutus tekevät kirjasta hyvän suomenkielisen perusteoksen Touko Laaksosen elämästä ja teoista.


F. Valentine Hooven III:
Tom of Finland – Marginaalista maailmanmaineeseen
Alkuteos: Tom of Finland – Life and Work of a Gay Hero
Like Kustannus, 2017

n. 350 sivua, sidottu
ISBN 978-952-01-1530-2


Katso myös nämä
 
 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy