ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Katolisessa kirkossa on selvää muutosvastarintaa

JuhaniV • 17.11.2013 13:01 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Katolisen kirkon piispa Illinoissa, USA:ssa on aikeissa pitää manausmessun homoavioliittoja vastaan, samaan aikaan kun osavaltion kuvernööri allekirjoittaa lain tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi.

Springfiedin (Illinois) katolisen hiippakunnan piispa Thomas John Paprocki aikoo pitää messun homoavioliitot sallivaa lakia vastaan. Messu pidetään samana päivänä, ensi keskiviikkona, jolloin kuvernööri Pat Quinn allekirjoittaa tasa-arvoisen avioliittolain. Piispa toteaa poliitikkojen, jotka ovat tukeneet lakia, olevan moraalisesti rikoskumppaneita tähän vakavaan syntiin.

Piispa Paprocki tulkitsee nykyisen paavin aiempia lausumia niin, että paavin mielestä samaa sukupuolta olevien avioliitto on paholaisesta ja tulisi tuomita sellaisena.

Piispa Paprocki aikoo messussa rukouksessa anoa ja manata homoavioliittoja vastaan.

***

Vain muutamaa päivää aikaisemmin Vatikaanin Yhdysvaltain lähettiläs piti ensimmäisen kaikille Amerikan piispoille tarkoitetun tapaamisen nykyisen paavin valitsemisen jälkeen. Tilaisuudessa arkkipiispa Carlo Maria Vigano valisti piispoja, ettei heidän pidä julistaa ideologioita. Heitä kehotettiin olemaan esimerkkinä muille ja elämään vaatimattomasti, kuten nykyinen paavi tekee.

Paavi on todennut, että katolisen kirkon fokus aborttikysymykseen, samaa sukupuolta olevien avioliittoihin ja ehkäisyyn on ollut liian kapea-alainen ja vieraannuttava.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Amerikkalainen lehti Vanity Fair on julkaissut laajan artikkelin siitä millaista on elää homona Vatikaanissa.

The Vatican’s Secret Life
Vanity Fair (December 2013)
www.vanityfair.com
---

Kommenttia muokattu: 17.11.2013 klo 18:52
  Frankieboy • 17.11.2013 18:52
Luin suurella mielenkiinnolla Vanity Fairin pitkän kirjoituksen. Siinä on muutama kiinnostava ajatus ja maininta, vaikkakin siinä on paljon juoruilun makua.

"Kaappi ilman ovea" kuvaa oivallisesti sitä tilannetta, jossa suurin osa homoista katolisista hengenmiehistä elää tuossa järjestelmässä. Mitä pidemmällä ja syvemmällä he ovat kirkollisessa hierarkiassa, sitä tiukemmin he ovat kaapissa, josta ei ole ulospääsyä. Noiden ihmisten kannalta tilanne on traaginen monella tavalla. He ovat kenties aikanaan ryhtyneet papeiksi, koska yhteiskunta ei ole antanut tilaa ja vaihtoehtoja homolle: joko menet heteronaimisiin kulissiavioliittoon taikka ryhdyt papiksi. Katolisessa kirkossa nuo miehet joutuvat elämään jatkuvassa ristiriidassa opin ja todellisten tunteiden kanssa.

Tuohon kirkon organisaatioon ovat kirjoituksen mukaan pesiytyneet "kyykäärmeet", itsensä kieltävät homot. He saattavat olla huomattavan myrkyllisiä toimissaan muita homoja vastaan.

Kirjoituksesta mieleeni nousi ajatus, että josko uusi paavi on aloittanut liian laajan ja liian nopean kirkon pimeiden nurkkien siivouksen. Kirkon konservatiivit eivät hevin luovu saavutetuista eduista, komeista mekoista jne. Paavi aikoo mm. puhdistaa Vatikaanin pankin maineen ja estää korruption. Se ei kaikille takuulla ole mieleen.

Huolestunut ajatukseni on tällä hetkellä se, että uudelle paaville voi käydä liian nopeiden uudistustensa kanssa huonosti. Hänet voidaan kammeta sivuun. Keinoja siihen varmasti löytyy, jopa rankkojakin sellaisia. Näinhän kävi aikanaan Gorbatsoville itäisessä maassa.

Kommenttia muokattu: 17.11.2013 klo 22:58
  JuhaniV • 17.11.2013 22:36
Noista kyykäärmeistä on mainio esimerkki BBC:n sarjassa Panta kaulassa. Komediaa esitetään toistamiseen, joten voinen paljastaa hieman tarinaa. Seurakunnan pappien esimies (en muista titteliä) on täydellinen ilkiö, joka simputtaa sarjan päähenkilöä, pappia, joka on hyväntahtoinen vätys. Sarjan loppupuolella esimies paljastuu kaappihomoksi. Komediassa tietenkin irrotellaan kostolla ja vahingonilolla ilkimystä kohtaan.
  JuhaniV • 17.11.2013 22:53
Katolinen kirkko ei hevin luovuta.
Chicagon arkkihiippakunnan nokkamies, kardinaali George, jakoi tänään messussa kävijöille kirjeen, jossa tuomittiin tasa-arvoinen avioliittolaki, koska se muka aiheuttaa mm. syrjintää kirkkoa kohtaan ja hajottaa ajan mittaan avioliitot ja perhe-elämän:

www.nbcchicago.com
---
Tasa-arvoinen avioliitto tuli voimaan Minnesotassa kesällä, mutta katolinen kirkko ei anna periksi.
Minneapolis-St Paulin katolinen arkkipiispa John Nienstedt ilmoitti, että itse paholainen aiheuttaa homouden. Nienstedt käytti viime vuonna 600 000 dollaria kirkkonsa kassasta taisteluun homojen oikeuksia vastaan. Hän hävisi.

www.queer.de
  Havainnoija • 17.11.2013 23:29
Katolinen Timo Soini saa vaikutteensa ilmeisesti juuri tuonkaltaisilta tahoilta. Hiljattain ilmestyneessä sanomalehtihaastattelussa hän totesi lafkansa kannatuksen olevan korkealla juuri ”perinteisen avioliiton” puolustamisen takia.
  ERKKI - VAASA (ei rekisteröitynyt) • 18.11.2013 11:43
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy