ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Katalonian terveysministeriö tutkii psykiatrien toimintaa

Lassijuhani • 14.06.2010 19:47 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS
Katalonian terveysministeriö on aloittanut tutkimuksen eräiden Barcelonan psykiatrien toiminnasta, nämä kun ovat yrittäneet ”parantaa” homoseksuaaleja näiden taipumuksista. Jos homoseksuaalisuutta pidetään sairautena ja potilaille tarjotaan siihen lääketieteellistä ratkaisua, niin kyse on kehnosta ammatin harjoittamisesta, josta on aihetta valittaa.

El Periodico-lehden saamien tietojen mukaan eräät barcelonalaiset psykiatrit eivät hyväksy kansainvälisiä ja espanjalaisia ohjeita, jotka vuosikymmenten ajan ovat torjuneet homoseksuaalisuden leimaamisen sairaudeksi tai mielenterveyshäiriöksi. Tibidabon poliklinikalla psykiatri Joaquín Muñoz tarjoaa apua niille homoille, jotka haluavat päästä taipumuksestaan. Muñozin mukaan ”kukaan ei halua olla homo. Jos he pystyvät vaihtamaan suuntautumistaan pillerin avulla, 99% heistä ottaa sen.

Katalonian terveysministeri Marina Geli totesi mielenterveysohjeiden olevan sangen selvät; homoseksuaalisuus ei ole sairaus. Jos jotkut psykiatrit todella käsittelevät sitä sellaisena, asia on tutkittava. Geli ei ollut huomannut Kataloniassa harjoitettavan tällaista toimintaa sen enempää julkisessa kuin yksityisessäkään terveydenhuollossa.

Monet Joaquín Muñozin kaltaisten psykiatrien vastaanotolle pyrkivistä nuorista tekevät sen uskonnollisista syistä, koska useimmat uskonnot kieltävät homoseksuaalisuuden.


Katso myös nämä
 
 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy