ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Karita Mattilaa uhkaillut lakimies Jon Hellevig oikeudessa

vaeltaja2006 • 31.05.2017 04:07 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Keväällä 2014 venäjämielinen lakimies Jon Hellevig haukkui ja solvasi facebookissa oopperalaulaja Karita Mattilaa, kun tämä ei suostunut Lontoossa esiintymään kapellimestari Gergijevin johtaman orkesterin kanssa. Eilen oltiin käräjäoikeudessa.

Jon Hellevig haukkui kirjoituksissaan Karita Mattilaa mm. ”nazihuoraksi” ja kehotti kannattajiaan raiskaamaan hänet. Uhattiin myös mennä suurella joukolla Karita Mattilan konserttiin ”teilaamaan” hänet. Facebookissa Hellevig pyysi kannattajiaan selvittämään Mattilan lento- ja konserttiaikataulut.

Oikeudessa oopperalaulaja Karita Mattila kertoi, että uhkailut vaikuttivat häneen ja hänen työhonsä. Helsingin Sanomien mukaan Karita Mattilan konserteissa Lontoossa ja Helsingissä ryhdyttiin erityisiin turvatoimenpiteisiin. ”Oli aika pöyristyttävää, että poliiseja oli ulkona ja sisällä. Ei minulla ole koskaan ennen vastaavaa ollut” , oli Mattila sanonut eilisessä oikeudenistunnossa (30.5.2017). Mattilan avustajan mukaan kyse on ollut henkilökohtaisesta loukkauksesta, eikä hänen esitykseensä kohdistuvasta arvostelusta.

Hellevig katui tekojaan ja piti niitä railakkaana satiirina ja juhlajuomien tuloksena. Hänen avustajansa kertoi, että kysymyksessä oli Ukrainan tilanteeseen liittyvä erimielisyys. Ukrainan ja Krimin tapahtumat alkoivat helmikuussa 2014. Hellevig on omien sanojensa mukaan pyytänyt suoraselkäisesti anteeksi.

Syyttäjä vaati Hellevigille neljän kuukauden vankeusrangaistusta.

www.hs.fiKarita Mattila kieltäytyi laulamasta Putinia tukevan kapellimestarin johdolla

Kapellimestari Gergijev oli hyvin kiistanalainen henkilö vuosina 2013-14. Gergijev oli allekirjoittanut Putinia tukevan julkilausuman ja hänen katsottiin olevan Putinin ”lähipiiriä”. Venäjä oli vaikuttanut Ukrainan itäosien sodankäyntiin ja Krim oli vallattu.

Mattilalla oli konsertti Lontoon Garnegie Hallissa, mutta varsinainen kapellimestari Lorin Maazel sairastui ja paikalle hälyytettiin venäläinen Gergijev. Siihen Mattila ei suostunut. Konserttisalin ulkopuolella mielenosoittajat pitelivät kylttejä: ”Garnegie vuokrasi Putinin sylikoiran”. Italiasta kiidätettiin uusi kapellimestari.

ranneliike.net

Karita Mattilan kieltäytyminen yhteistyöstä Gergijevin kanssa päätyi suomalaisiin lehtiin, ja Jon Hellevig kirjoitti facebookiin solvauksensa Mattilasta. Asiaa käsiteltiin myös tv-uutisissa.

ranneliike.netHomoaktivistit protestoivat Gergijeviä vastaan jo edellisenä syksynä

Kesällä 2013 Gergijev antoi tukensa Putinille ja piti Venäjän homolakeja hyvinä lasten suojelemiseksi. Hlbtiq-aktiivit osoittivat mieltään Gergijeviä vastaan ainakin New Yorkissa, Lontoossa ja Münchenissä. Lontoossa maailmankuulu ihmisoikeusaktiivi Peter Tachell nousi konsertin alkaessa lavalle ja alkoi pitää pientä puhetta Gergijevin Putin-yhteyksistä, kunnes tilanne tajuttiin ja Tatchell talutettiin pois.

Eniten Gergijevin Putin-yhteyksistä puhuttiin Münchenissä. Gergijev oli juuri nimietty Münchenin filharmonikkojen pääkapellimestariksi. Kun lehdistötilaisuudessa Gergijev halusi puhua musiikista, lehdistö halusi kuulla homolaeista ja Putinista.

ranneliike.net

ranneliike.net


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Nyky-Venäjän hallintoseurakuntaahan on närästänyt sekin että ainakin osa suomalaismuusikoista on kieltäytynyt yhteistyöstä tiettyjen venäläis-ortodoksinatsi-muusikoiden kanssa myös niden konserttivierailuilla Suomessakin.

Kansainvälisesti tunnetut suomalaismuusikothan ovat ihan ansiokkaasti myös kommentoineet Suomen ja Venäjän "suhdetta" muutenkin, kuten viime vuonnakin Pekka Kuusisto, joka Lontoossa Royal Albert Hallissa kertoi 1800-luvusta aikana, jollon "Venäjä oli vielä osa Suomea" ja sai sille raikuvat naurut lontoolaisyleisöltä.

www.youtube.com
  human • 31.05.2017 14:11
Venäjä on fasistinen kehitysmaadiktatuuri ja heille on näytettävä paikkansa, joka on läntisen maailman alapuolella. Mihinkään venäläisten aivopestyjen putinistien vaatimuksiin ei pidä suostua ellei halua myydä Suomea luonnonvaroineen Putinin raiskattavaksi.

Suomalaisista voi olla ylpeä, koska tutkimusten mukaan olemme Euroopan venäläisvastaisin kansakunta :)
  ._. • 31.05.2017 16:01
"olemme Euroopan venäläisvastaisin kansakunta"

Mistä tempaisit tuollaisen tiedon? Veikkaan, että vain omasta päänupistasi.
  JuhaniV • 01.06.2017 19:35
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy