ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kansanedustaja teki ministerille kirjallisen kysymyksen alaikäisen nimittämisestä Vuoden homoksi

Sami Mollgren • 15.02.2017 15:33 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Kansanedustaja Jari Ronkainen (ps), kuva: Eduskunta
Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen on tehnyt asianomaisen ministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen koskien alaikäisen nimittämistä vuoden homoksi. Asianomaista ministeriä ei ole määritelty tarkemmin.

Helmikuun alussa 16-vuotias Tuure Boelius palkittiin gaygaalassa Vuoden homo -tunnustuksella.

- Järjestäjillä on pohtimisen paikka siinä, oliko tilaisuus ja ehdokkuus soveliaita alaikäiselle. Kyseessä oli kuitenkin iltajuhla, johon kuului alkoholin nauttimista ja viittauksia seksuaalisuuteen. Odotan ministerin vastausta siitä, toimittiinko tapauksessa lain hengessä ja hyvän maun puitteissa, katsoo Ronkainen.

Boeliuksen saaman Vuoden homo -tunnustuksen taustalla on se, että tämä julkaisisi syksyllä 2016 Youtubessa videon, jossa tämä kertoi avoimesti olevansa homo. Helsingin Sanomien tekemässä haastattelussa Boelius mainitsee yhdeksi Youtube-kanavansa tavoitteeksi muiden auttamisen. Boelius kertookin Helsingin Sanomien haastattelussa erityisen hyvältä tuntuvan, kun joku kertoo saaneensa apua ja rohkeutta tämän videosta.

Syksyllä Boelius valittiin nuoren Touko Laaksosen rooliin Turun kaupunginteatterin Tom of Finland -näytelmään. Näytelmä sai ensi-iltansa tammikuussa.

Boelius otti Helsingin Sanomien haastattelussa esiin sen, että suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin on Suomessa yhä sokeaa.

- Ja on puhuttu seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kun on "kilpailu jossa aikuiset äänestävät 16-vuotiasta vuoden homoksi." Mutta kun olen saanut palkinnon siksi, että olen omalla toiminnallani edistänyt suomalaista homokulttuuria, tarjonnut niin sanottua vertaistukea. Eikä niin, että olen joku "herkkupala" jonkun aikuisen mielestä, sanoi Boelius Helsingin Sanomille.

Ronkainen puolestaan kertoo julkaisemassaan tiedotteessa, ettei tuomitse videota tai sen tekijää, vaan kritisoi nimitystä, joka ei hänen mielestään täysin vastaa ehdokkuuden perusteita ja nosti alaikäisen valtavaan mediajulkisuuteen.

- Mikäli titteli tuli vuoden rohkeasta teosta, olisi se pitänyt nimetä joksikin muuksi kuin vuoden homo. Lisäksi toivotan voimia nimitetylle kaiken mediahässäkän keskellä, Ronkainen sanoo.

Monien kriittisten kommenttien mukaan nimenomaan Ronkaisen toiminta synnytti mediahässäkän. Nimityksestä hermostunut Ronkainen tuoreeltaan peräänkuulutti lastensuojelua puuttumaan asiaan.

- Olen sitä mieltä, että tilaisuudessa olisi sen luonteen vuoksi pitänyt olla 18-vuoden ikäraja ehdokkaissa. Viikonlopun jälkeen tulen olemaan lapsiasiavaltuutettuun yhteydessä selvittääkseni, onko tässä asiassa toimittu lain ja hyvän maun puitteissa, Ronkainen kirjoitti blogissan saatuaan tietää Boeliuksen saamasta kunnianosoituksesta.

Kirjallisessa kysymyksessään Ronkainen nostaa esiin myös Suomen evankelis-luterilaisen valtionkirkon roolin. Tilaisuudessa vuoden homo -tittelin luovutti Helsingin hiippakunnan piispa Irja Askola.

- En ymmärrä, mikä rooli kirkolla ja erityisesti Irja Askolalla tilaisuudessa oli. Kirkko antaa itsestään hyvin ristiriitaisen kuvan mitä tulee vähemmistöseksuaalisuuteen, Ronkainen kertoo.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tuure Boelius on monessa suhteessa esimerkillinen nuori. On helppo todeta, että on myös henkisessä kehityksessä roimasti edellä Ronkaista. Ronkainen ja Aa-kööri ovat ne asiattomuuksiin syyllistyneet tahot.

Ronkaiselle pitäisi lähettää pakkaus vaippahousuja.
  karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 15.02.2017 16:40
Alaikäiset homot ne vaan on Ronkaisella mielessä.

Kommenttia muokattu: 16.02.2017 klo 10:09
  Didact • 16.02.2017 10:08
Mitä Ronkainen olisi kommentoinut, jos 16-vuotias poika olisikin saanut Vuoden Hetero -tunnustuksen?
  NautinAivanHomona (ei rekisteröitynyt) • 16.02.2017 10:45
Mielenkiintoista nähdä, kuka ministereistä tunnistaa kaapistatulot omaksi alueekseen. Jos nyt persulogiikkaa käytetään, niin se on, se on, on... varmaan ULKOMINISTERI! Eiks sisäministeri ole se, joka pitää homot kaapissa?
  karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 16.02.2017 13:58
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy