ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Kansallisuusfeikkaus on riski, etenkin jos turvaseksi unohdetaan

jnsto • 30.10.2014 11:44 • 3 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Väärä vaikutelma taustakansallisuudesta tapaamistilanteissa voi houkuttaa välinpitämättömyyteen. Riski on suurinta etenkin hyvän tai kohtuullisen seksiterveyden ja ongelma-alueiden rajamailla. Sellaisiin kuulumme.

Ilmiön syihin on vaikea puuttua, mutta seurausten hillintään ovat vaikuttaneet suomalaistoimijoiden kampanjat satamissa ja asemilla, kuten taas lokakuun lopussa 2014. Uutinen liitteenä.

Oman kansallisuustaustan peittäminen tapaamistilanteissa on vanha ilmiö. Syitä voi olla monia. Toisinaan arvattavasti myös se, että väärään vaikutelmaan pyrkivä on kantapään kautta kokenut kysyntä- tai asenneongelmia. Halpaan innoissaan mennyt saa yleensä syyttää itseään, tarkistus olisi kannattanut.

Mutta oppirahoja maksetaan. Myötätuntoa herättänyt tilanne taannoin. Maahanmuuttajataustainen suomalainen selitti 23N:n pysäkillä, kuinka hienoa, että on vihdoin tutustunut suomalaiseen. Keskustelussa vaikutti selkäesti olevan kyse post festum -tilanteesta, joka olikin sitten sosiaalisesti jatkunut uussuomalaisen aloitteesta. Mutta "kantasuomalaisen" aksentti englannissaan oli outo, vaikeasti mihinkään suomalaiseen murretaustaan yhdistettävissä. Jotenkin siinä vierasmaalaisen olikin sitten kivuttava alas peitepuheistaan.

Se vielä meni läpi, että suomalainen ei ollutkaan Helsingistä. Mutta muutaman tovin kuluttua raikui bussipysäkillä hätääntynyt huutotason älähdys "You are Russian!". Suomalaiseen tutustumistaan juuri äsken ihastellut uussuomalainen lähti pysäkiltä Helsingin yöhön vauhdilla - ja ilmeisen kauhun vallassa. Vaikea sanoa, oliko kyseessä terveystaustainen hätä vai asennepohjainen närkästys.

Ongelma ei ole yksin täkäläinen. Vakuutuksettomia ja siten terveytensä valvonnassa olosuhderajoittuneita amerikkalaisia valuu Kanadan kaupunkeihin - myös hauskanpidon ohella hyödyntämään ilmaisia testejä, koska papereita ei kysytä. Pitkien lentoyhteyksien päähän Eurooppaan hoitoverkkojen ulkopuolisia amerikkalaisia matkustaa vähemmän. Saksan kaupungeissa englannilla toimiva kohtaa läheisiltä idän alueilta tulleita "saksalaisia", jotka menevät täydestä vain saksaa osaamattomille.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jos turvaseksi unohdetaan, se on aina riski...?
  SaintJudy • 30.10.2014 13:17
Jutun teksti on varsin outo.

Ainahan "luotettavien biakkamiesten" suhteen irtoseksissä pitää ehdottomasti käyttää kumia sekä suu- että anaaliseksissä, tai muuten on todella riskipeliä.
  human • 30.10.2014 18:02
Lienee jopa tyhmempää olettaa toisen kansalaisuuden suojaavan sukupuolitaudeilta, kuin kysyä siitä suoraan ja odottaa totuudenmukaista vastausta. Tällaisia tilanteita lienee turha harmitella sen enempää kuin että "oli harmi jos tilanne johtui suojaamattomasta seksistä".
  Niisku • 30.10.2014 18:33
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy