ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kansalaisaloitteen puolesta kampanjoitiin kautta maan

jnsto • 19.03.2013 15:22 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Oulussa allekirjoituksia kerännyt Janne Hakkarainen ei halunnut antaa sijaa ajatukselle, että eduskunta hylkäisi aloitteen.
Tukea kansalaisaloitteelle tasa-arvoisesta avioliitosta kerättiin aloituspäivänä kampanjaluonteisesti ympäri Suomea myös lomakkeita tarjoten. Oulun kävelykeskustassa Rotuaarilla oli useita "asiamiehiä" kannatusilmoituksia keräämässä. Jo nivaskan valmiita papereita puolessa tunnissa kylmässä viimassa kerännyt Janne Hakkarainen oli varsin varma, että aloite johtaisi avioliittolain korjaamiseen vielä tämän eduskunnan aikana. - Eihän eduskunta voi selkäänsä tälle kääntää, hän tahtoi uskoa.

Oulu on ollut uutisissa yleisestä vanhoillisuudestaan ja myös yhdestä väkivaltatilanteesta. Hakkarainen kertoi, että ensimmäisen tunnin aikana vain yksi ohikulkija oli ryhtynyt epäasialliseen keskusteluun. - Ulkopuoliset tuntevat lestadiolaisuuden vahvan aseman täällä, mutta vanhoillislestadiolaisten piirissäkin on monenlaisia asenteita, Hakkarainen lievensi. Hän lisäsi, ettei tarkemmin tunne mm keskustan puheenjohtajaan yhdistettyä Rauhan Sana -liikettä.

Janne Hakkarainen on vihreiden valtuutettuna Oulun kunnallispolitiikassa. Hän on ollut tasa-arvokysymysten tiimoilta paljon paikallisessa julkisuudessa. Hakkarainen ei ole tyytymätön tasa-arvoaiheiden käsittelyyn mediassa Oulussa. Kysymykseen kaupungin johtavan Kaleva -lehden linjasta hän vastaa lehden olevan nettisivuillaan vapaamielisempi kuin painetussa versiossa. - Ehkä tämä on välineen käyttön liittyvää kohderyhmäajattelua, hän arvelee Tasa-arvoaihepiirin ja kansalaisaloitteen julkisuus kaupallisessa ja julkisessa radiossa on ollut myönteistä, hän lisää.

Oulun HLBT-kentän Hakkarainen kertoo olevan juuri sopivan kokoinen siinä mielessä, että väkeä on riittävästi toimintaan, mutta ei niin paljon, että erillisiä ja toisilleen tuntemattomia ja keskenään kilpailevia ryhmiä alkaisi muodostumaan. HLBT-kentän julkisia kasvoja on kuitenkin niukalti. Hakkaraisen arviosta voi vetää sen johtopäätöksen, että kaupungin asenneilmastossa kynnys julkisuuteen on kuitenkin korkea.

Oulun vaalipiirin 18 kansanedustajasta kuusi oli allekirjoittamassa sittemmin kaatunutta edustaja-aloitetta avioliittolain korjaamisesta. Heihin kuuluivat vaalipiirin kolme vasemmiston edustajaa, toinen kahdesta kokoomuslaisesta ja toinen kahdesta demarista sekä vaalipiirin ainoa vihreiden edustaja. Oulun ääntä eduskunnassa hallitsevat keskusta ja perussuomalaiset.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mukava asia oli tänään junassa ilta6n maissa kuulla, kun vanhempi mieshenkilö sanoi puhelimessa "aika paukku se kansalaisaloite-juttu tänään avioliitosta, kun saivat heti täyteen sen kannatusmäärän. Nytten taitaa sitten olla pojallakin edessä kesähäät."
  human • 19.03.2013 19:44
Eipä taida kuitenkaan onnistua ainakaan ennen kesää 2014 :))
  Public eye • 19.03.2013 23:15
kesähäitä voi viettää ilma tota lakiakin. Ainakin itsellä on ollut häät. Eikä tämä laki tee kaikista avioliitoista tasa-arvoisia. Keinohedelmöitys on varattu vain kohdullisille pariskunnille, mutta nyhthän pitää olla huumaantuneena joukkoilmiöstä, jossa koko Suomi haluaa osoittaaa suvaitsevaisuuttaan.
  ihan sama (ei rekisteröitynyt) • 20.03.2013 12:35
Mainio sitaatti, tekisi mieli lainata sitä :)
  Terhola • 20.03.2013 14:14
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy