ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kansalaisaloite parisuhdelaista kaatui Latviassa parlamentin valiokunnassa

Sami Mollgren • 09.03.2018 11:55 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Riika, Latvia
Latviassa myös samaa sukupuolta olevien parisuhteen virallistamista koskeva hanke on kaatunut parlamentin valiokuntakäsittelyssä keskiviikkona.

Valiokunnassa viisi äänesti aloitteen hylkäämisen puolesta ja kaksi äänesti hylkäämistä vastaan. Kaksi valiokunnan jäsenistä oli poissa.

Runsaan 10 000 kansalaisen allekirjoittama lakialoite koski Viron mallin mukaista ratkaisua, jossa parisuhteesta olisi tehty notaarin luona sopimus. Sopimuksen myötä osapuolista tulisi toistensa virallisesti tunnustettuja lähimpiä omaisia. Parisuhdesopimuksen voisivat aloitteen mukaan tehdä niin eri kuin samaa sukupuolta olevat parit.

Nykytilanteessa naimattomien parien osapuolia ei tunnusteta toistensa omaisiksi esimerkiksi toisen joutuessa sairaalaan, eikä toinen osapuoli voi tehdä kumppaninsa hoitoon liittyviä ratkaisuja. Vaikutuksia on myös perimiseen, kohteluun verotuksessa ja eräisiin muihinkin arjen kysymyksiin.

Nykytilanne on ongelmallinen nimenomaan samaa sukupuolta oleville pareille, koska vain eri sukupuolta olevilla on oikeus solmia avioliitto. Avioliitto on rajattu perustuslaissa mahdolliseksi vain eri sukupuolta oleville pareille. Aloitteen hylkäämistä vaatineissa kommenteissa parisuhdelain säätäminen nähtiin “ensimmäiseksi askeleeksi kohti samaa sukupuolta olevien avioliittoja”.

Paikallinen hlbti-järjestö Mozaika on ilmaissut pettymyksensä valiokunnan ratkaisuun.

Eri Baltian maissa vuorovuosin järjestettävä Baltic Pride -tapahtuma on kesällä 2018 Latvian pääkaupungissa Riiassa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Taisivat olla jonkin rakkauteen uskomattoman uskonnon uskovaisia, taas, nuo vastustajat.
  human • 15.03.2018 01:03
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy