ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kansainvälisen vetoomuksen luovuttajat pidätettiin Moskovassa kadulla

vaeltaja2006 • 12.05.2017 08:04 • päivitetty: 12.05.2017 18:10 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Ryhmän selvie poliisibussista
Moskovassa aktivistit halusivat luovuttaa valtionsyyttäjälle kansainvälisen vetoomuksen Tsetsenian tapahtumien tutkimiseksi. Poliisi ehti kadulla väliin ja vei viisi aktivistia poliisiautossa pois.

Aktivistit tapasivat torstaina 11.5.2017 lähellä metroasemaa mukanaan tyhjiä pahvilaatikoita. Laatikkoihin oli tarkoitus pakata kansainvälisen ”All-Out-Petition "Chechen 100" -nimienkeruukampanjan nimilistat. Poliisin mukaan kyseessä oli luvaton mielenilmaus. Pidätetyt lähettivät maailmalle selfieitään poliisibussin takaosasta. Pidätettyjen joukossa oli mm. italialainen Juri Guaiana, joka koordinoi nimienkeruukampanjaa.

Nimilistoissa on yli 2 miljoonan ihmisen nimikirjoitukset. Luovutuksen piti tapahtua torstaina klo 14. Klo 16 jälkeen tuli tieto, että kaikki viisi pidätettyä on päästetty vapaaksi.

(queer.de)


Päivitys 12.5.2017 klo 18

Tietääkö Trump mitään Tsetsenian homovainosta?

Venäjän ulkoministeri ja presidentti Trump pitivät keskiviikkona Washingtonissa tunnin neuvottelun. Sen jälkeen tiedotustilaisuudessa Washington Bladen kirjeenvaihtaja Chris Johnson kysyi Valkoisen talon tiedottajalta Sarah Huckabee Sandersilta, puhuttiinko Tsetseniasta. Tiedottaja sanoi, ettei hän tiedä, onko Trumpia lainkaan etukäteen valmennettu tässä asiassa. Itse hän ei ollut mukana Lavrovin tapaamisessa. Myöhemmin Washington Bladelle lähetettiin tieto, että asia ei ollut esillä tapaamisessa.

Suomen Kuvalehti: Tsetsenian tilanteesta uutisointi voi vaarantaa ihmishenkiä

Uusimmassa Suomen kuvalehdestä (5.5.2017) Anna-Lena Lauren, Dagens Nyheterin ja Hufvudstadsbladetin Moskovan kirjeenvaihtaja, kertoo, millaisia ongelmia voi tulla, jos varomattomasti alkaa selvittää Tsetsenian homovainoja. Toimittajat eivät voi kerätä tästä asiasta tietoja vapaasti. Homoista ei voida puhua vapaasti ja kaikki asiasta jotain tietävät teeskentelevät, ettei homoja ole olemassakaan

Novaja Gazeta -lehti kertoi huhtikuun alussa, että homoja vainotaan ja vainojen yksi syy on GayRussia-järjestö ja sen aktivisti Nikolai Aleksejev. Järjestö oli ilmoittanut eri puolille Venäjää pride-taphtumia ja voi olettaa, että Tsetseniassa presidentti Kadyrov piti sitä provokaationa ja aiheena ”puhdistuksille”. Tsetseeniviranomaiset alkoivat metsästää homoja.

Nikolai Aleksejev ei hyväksy sitä, että häntä syytetään vainojen sytyttäjänä. Hän on nostanut kunnianloukkausjutun Novaja Gazetaa vastaan. Nikolai Aleksejev tunnetaan Moskovan pride-tapahtumien organisoijana. Kaikki pridet on tukahdutettu väkivalloin.

Mitä järkeä vainoissa on? Yksi Tsetseniasta paennut sanoi, ettei siinä olekaan mitään järkeä, vaan Kadyrov on psykopaatti.

Yksi venäläinen kuvaaja, joka on usein käynyt Tsetseniassa, varoitti facebookissa muita. Ei pidä mennä Tsetseniaan etsimään homoja haastateltaviksi. Siitä tilanne vain pahenee entisestään.

Asiasta pitää uutisoida epäsuoraan, epäsuorien lähteiden kautta. Ei pidä mennä Tsetseniaan asiaa tutkimaan eikä etsimään sieltä gaybaareja. Homot tapaavat yksityisasunnoissa, ja heidät voidaan tappaa, jos osoitteet paljastuvat viranomaisille.

Suomen kuvalehden artikkelissa kirjoittaja kertoo, että viime vuonna he olivat reportaasimatkalla Tsetseniassa. Siellä käytiin baarissa, jossa tarjoilu oli teetä, mutta musiikki oli erilaista: rock- ja jazz-musiikkia. Käytiin myös galleriassa, jossa älymystö tapailee. Hän ei voinut kirjoittaa juttuihinsa niistä paikoista mitään. Se olisi johtanut paikkojen sulkemiseen ja ehkä pahempaankin. Oli tyydyttävä kirjoittamaan ihmisoikeustilanteesta puhumatta mitään yksittäisistä ihmisistä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Suomalais-venäläinen yhdistys Rufi järjesti tiistaina 9.5.2017 Helsingissä voitonpäivänkulkueen.
Järjestäjän mukaan kulkue oli tärkeä, koska sillä vastustettiin fasismia.

Juuri sen vuoksi kulkue olisi pitänyt järjestää Venäjän suurlähetystön edessä ihan vaan paikallaan seisten.

Siellä Venäjän puolella nimittäin muhii se tämän päivän fasismi, mutta ehkä kulkue oli enemmänkin fasismin puolesta kuin sitä vastaan.

Sellaista sanaleikkiä. Vähän kuin sanomalehti Pravda(Totuus), johon venäläiset saattoivat luottaa vuosikymmenien ajan.
  Steron (ei rekisteröitynyt) • 14.05.2017 20:47
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy