ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kansainvälinen valokuvakilpailu Pride Photo Award 2014

JuhaniV • 18.04.2014 13:46 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

2013 voittajakuva Bond (Side/Liitto) ©Cindy Aquino
Pride Photo Award 2014 on ottanut kilpailun teemaksi Getting Closer - Lähentyen. Kilpailukuvat esittelevät seksuaalista ja sukupuolen moninaisuutta.

Tämän vuoden teema ja otsikko löytyi Magnum-valokuvastudioiden legendaarisen kuvaajan Robert Capan lausumasta: “If your photos aren’t good enough, you aren’t close enough. - Jos valokuvasi eivät ole riittävän hyviä, et ole riittävän lähellä.”

Viime vuoden kilpailu oli siihen mennessä kaikista suurin. Siihen lähetettiin yli 3 000 valokuvaa kautta maailman. Kilpailuun valitut kuvat esiteltiin näyttelyssä Amsterdamin vanhimmassa rakennuksessa, Oude Kerkissä. Näyttelyssä vieraili yli 20 000 katsojaa.

Vuoden 2013 kilpailun voittajakuva sai tuomariston huomion kuvan intiimiydellä ja sen häpeilemättömyydellä.

Tämän vuoden kilpailukuvia otetaan kansanivälisen tuomariston arvioitaviksi kesäkuulle asti.

Edellisten vuosien näyttelyitä voi tarkastella virtuaaligallerioissa. Kunkin näyttelyseinän eteen voi pysähtyä keskeyttämällä näkymän kierron. Näyttelyseinän kuvia voidaan noukkia erikseen katsottavaksi suurennettuna.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Katsoin läpi nuo eri vuosien kilpailukuvat. Kenties eniten henkilökohtaisesti kosketti 2010 sarjassa Bettina Neumannin mustavalkokuva. Siinä on kylmän kaakeloidussa käytävässä ryhmässä kaksi nuorta tyttöä ja kaksi poikaa keskittyneenä yhdessä johonkin kiinnostavaan, kenties kännykän kuvaan. Etäämpänä kaakeliseinään nojaa yksinäinen nuori mies, joka seuraa tuota nuorten ryhmää.

Minulle kuvasta tuli mieleen sana 'sivullinen'. Kuvassa on minun nuoruuteni erilaisena ja sivullisena.

***

Kovan luokan kuva-ammatilaisista esitetään parhaillaan Ylen Teema-kanavalla sarjaa Magnum-studioiden kuvaajista. Kolme jaksoa on jo esitetty. Ne ovat nähtävissä YLEn Areenassa. Jaksoja on yhteensä kymmenen.
areena.yle.fi
  JuhaniV • 18.04.2014 14:19
Toisenlainen valokuvaaminen on esillä tv-sarjassa Valokuvan voimaa.

Sarjan toisessa jaksossa kerrotaan:
Homous on rikkonut äidin ja aikuisen pojan välit. Eero-poika pyrkii korjaamaan asiaa voimauttavan valokuvauksen avulla. Kotkan seudun saaristossa otetaan ainutlaatuisia kuvia, mutta muuttuvatko ihmiset?

areena.yle.fi
  JuhaniV • 18.04.2014 14:55
Pääsiäisnäytelmäksi saisi koskettavamman tarinan vaikkapa siitä,
miten mukiloitu homo joutuisi virumaan kadulla, kun helluntailainen
perussuomalainen kansanedustaja ja kirkkoon kuuluva toimitusjohtajan vaimo kiiruhtaisivat ohi ... mutta paikalle osuva somalialainen auttaisikin,
uskontoaan yhtään tuputtamatta, ihan pyyteettömästi.

Olisi ristisaattoja koskettavampaa ja puhuttelevampaa.

Samoin toki tositapahtumiin pohjaava näytelmä, miten lesbo tai homo tuomitaan Suomessa 1950- tai 1960-luvulla rakastelusta, syytettyinä sodomiasta, kahdeksi vuodeksi vankilaan ... ja miten siellä vankilapastori tulee tarjoamaan raamattu-uskoaan noin tuomitulle.

Kommenttia muokattu: 19.04.2014 klo 01:52
  human • 19.04.2014 01:50
Pääsiäisestä puheen ollen... minua henkilökohtaisesti puhuttelee vahvimmin kieltämisen teema: "Ennen kuin kukko laulaa... jne." Pietari oli kuitenkin Jeesuksen lähin opetuslapsista. Tähän teemaan olen törmännyt omassa elämässäni toistuvasti, sekä Pietarin roolissa että Jeesuksen. Aika monta kertaa olen itseni kieltänyt, kun on kysytty, mutta on heitäkin, jotka ovat kieltäneet minut muiden silmissä. Ja heitä olen joskus rakastanut.
  pashaaks\' tässä (ei rekisteröitynyt) • 19.04.2014 19:46
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy