ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Kangasniemen pride-tapahtuman järjestäjä uhkailujen kohteena

Sami Mollgren • 13.07.2015 17:40 • 9 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Pride Kangasniemellä 27.6.2015 (kuva: Mikko Väisänen)
Kangasniemellä kesäkuun lopun pride-tapahtuman järjestänyt Tarja Pölkki kertoo saaneensa uhkausviestejä kirjeitse ja tekstiviestitse sekä soittoja tuntemattomista puhelinnumeroista.

Asiasta kertoo sanomalehti Länsi-Savo.

Lehti kertoo tuoreimmassa hänelle lähetetyssä viestissä todetun, että Pölkki on pilannut Kangasniemen maineen. Kirjeessä oli myös lehden mukaan todettu, ettei Pölkin "kannata palata Kangasniemelle varsinkaan homojen ja lesbojen kanssa", ja se oli päätetty uhkaukseksi tulkittavaan toteamukseen: "Miten olisi köysi ja koivu. Niin olisi kaikille paras". Pölkki pitää kyseistä viestiä niin pahana, että saattaa tehdä siitä rikosilmoituksen.

Aiempia viestejä hän ei omien sanojensa mukaan ollut noteerannut.

Myös Kangasniemen kirkkoherra Matti Tolvanen sai pride-tapahtuman jälkimainingeissa syyttävään sävyyn laaditun nimettömän kirjeen. Kirkkoherra puolustautui paikallisessa lehdessä julkaistulla avoimella kirjeellä.

Kangasniemellä 27. kesäkuuta järjestetty pride-tapahtuma oli paikkakunnalla ja myös koko maakunnassa ensimmäinen laatuaan. Tapahtumaan osallistuneita oli lähes 300.

Kangasniemi on 5 700 asukkaan kunta Etelä-Savossa, mutta kesäisin väkiluku kasvaa kesäasukkaiden ansiosta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Rikosilmoitus oisi enemmän kuin paikallaan. On tärkeää selvittää väkivallan tekijän henkilöllisyys ennen kuin hän pääsee uhkaamaan fyysistä turvallisuutta tai henkeä.

Tämä sama junttiporukka heilui takavuosina Helsingissä ja Jyväskylässä. Nyt lienee löytäneen henkisen kotinsa Aito avioliitto -poppoon kainalosta, jossa niinikään harrastetaan epäsuoraa väkivallan yllyttämistä.

Kun seuraan facebookissa olevan ryhmän: "vastustamme sukupuolineutraalia avioliittoa" päivityksiä, tuntuu masentavalta, kuinka järjettömiä kommentteja "aito avoliitto" porukan johtohahmot esittävät ja tukevat väkivaltaan kehottavia kommentteja.
  Rubix • 13.07.2015 19:12
Siirretään ensi vuoden Helsinki Pride Kangasniemelle. Kimppakyytien järjestely kannattaa aloittaa ajoissa.
  karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 13.07.2015 19:41
Ensi kesänä on EuroGames-urheilutapahtuma. Josko vaikka järjestettäisiin pyöräilykilpailu Helsinki-Kangasniemi - tai jotain muuta, jolla Kangasniemen saisi mukaan... :)
  smo • 13.07.2015 20:46
Suorastaan huumaavaa me-henkeä :D

Siirretään, järjestetään.... Ideoita, luovaa ajattelua ja hegemoniaa, ei ihme että porukka on säväreistä sekaisin (psychic thrill)...
  tjas (ei rekisteröitynyt) • 13.07.2015 21:33
Vai olisikohan hyvä idea laittaa sadan metrin välein sateenkaariliput liehumaan teiden varsille Helsingin ja Kangasniemen välille - ikään kuin luoda Kangasniemeltä sateenkaareva silta Helsingin sateenkaarikuplaan. Kumpikohan olisi parempi reittivaihtoehto: Mikkelin vai Joutsan kautta?
  smo • 13.07.2015 21:50
Kangasniemi?
Maine?
  Swenne (ei rekisteröitynyt) • 13.07.2015 23:49
Joutsan kautta menee moottoritie, joten suosittelen sitä. Siihen Huttulan kohdalle kannattaa perustaa lipunpystyttäjien oma reservaatti siihen kotieläinparkin viereen nurmialueelle. Huoltsikalta saatte hampparia ja limsaa halvalla. Myös kondomeja myydään ja retkikeittimiin kaasua.

Alueella asuvat fundishihhulit saattavat tosin kerätä ne liput pois. Jopa tienhoitokalustolla :)
  tjas (ei rekisteröitynyt) • 14.07.2015 08:20
Ajattelin kyllä, että asia hoidetaan sillä kansainvälisellä homoagendan rahalla, jolla kuulemma tätä homoagendaa pusketaan kaikkiin tuutteihin.
  smo • 14.07.2015 09:26
Asunut ikäni kyseisessä takapajulassa. Nykyisin Helsingissä.
Olen tyytyväinen, että tuollakin junttilassa tapahtuu joskus jotain. :D
  Seitan (ei rekisteröitynyt) • 14.07.2015 13:34
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy