ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kanadan konservatiivit puolustavat kehitysrahoja homofobisille järjestöille

jnsto • 13.02.2013 00:35 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kanadan konservatiivipuolue ei näe estettä homovastaisten järjestöjen osallistumiselle julkiseen kehitysyhteistyöhön. Alahuoneessa maanantaina 11.2.13 puhunut ministeri Julian Fantino sanoi, ettei hallitus rahoita järjestöjä vaan hankkeita. Ja Fantinon mukaan uskonnollisuus ei ulotu hankkeisiin.

Keskustelun kohteena oli ryhmä Crossroads Christian Communities. Sille on myönnetty valtion rahoitusta toimintaan Ugandassa. Hankkeet liittyvät kaivojen tekoon ja hygieniatietoisuuden lisäämiseen. Crossroads on kuvannut homoseksuaalisuutta perversioksi ja synniksi.

Ministeri Fantino sanoi, että hallitus rahoittaa järjestöjen toimintaa tuloksellisuuden perusteella, ei uskonnon. Fantino korosti, että kehitysprojekteissa ei uskonto ole esillä. Keskustelun kohteena ollut avustus oli noin puoli miljonaa Kanadan dollaria.

Konservatiivien tultua valtaan Kanadassa 2006 uskontopohjaisen kehitysavun rahoitus valtiolta on kasvanut huomattavasti enemmän kuin ei-uskontosidonnaisen kehitysavun tuki.

Aiheesta kertoi Toronto Star.

Kanada HLBT-väestö muistaa Julian Fantinon hänen toimiajaltaan poliisina, etenkin Toronton poliisipäällikkönä 2000-luvun alkupuoliskolla. Fantino oli viimeinen poliisipäällikkö, jonka aikana poliisi teki ratsioita homopaikkoihin. Erityisesti arvostelua aiheutti miespuolisten poliisien toteuttama ratsia naisten saunaan 2000. Fantino yritti sittemmin kohentaa imagoaan esiintymällä virkapuvussaan fab-lehden kansikuvassa. Fantino lähti sittemmin politiikkaan ja nousi parlamenttiin Toronton esikaupunkivyöhykkeeltä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
eiköhän noi asiat olisi saanut hoidettua joku muukin järjestökin, eikä mikään
ihmisiä syrjivä ja vihaava uskonnollisia järjestö.
  puppeliassi • 13.02.2013 11:00
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy