ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kanadaan säädettiin transsyrjintäsuoja aloitteen perusteella. Pääministeri vastusti.

jnsto • 21.03.2013 20:38 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kanadan alahuone on hyväksynyt transsukupuolisten syrjintäkiellon. Oppositiossa olevien demarien (NDP) edustaja-aloite meni kolmannessa käsittelyssä läpi siten, että kuusitoista hallitsevan konservatiivipuolueen jäsentä äänesti puolesta. Luvut olivat 149-137.

Pääministeri Stephen Harper äänesti vastaan, mutta neljä hallituksen ministeriä puolesta, mukana ulkoministeri John Baird. Suuri enemmistö konservatiivien takapenkkiläisistä äänesti vastaan, mutta myös monet etupenkkiläiset ja ministerit.

Aloitteen oli tehtynyt demarien eli New Democrats -puolueen kansanedustaja Randal Garisson. Myös parlamentin suomalaistaustainen edustaja Meagan Leslie teki aktiivisesti työtä hankkeen puolesta.

Edustaja-aloitteiden käsittelyssä Ottawan alahuoneessa edustajat ovat yleensä vapaita äänestämään oman mielensä mukaan, ilman puoluekuria.

Lain tekstistä käydyssä keskustelussa arvosteltiin epäselviksi nähtyjä termejä "gender expression" (sukupuolen ilmaisu) ja "gender identity" (sukupuoli-indentiteetti). Edustaja Garrison korjasi käsittelyn aikana aloitettaan ja poisti ilmaisun "gender expression".

Juuri ennen ratkaisevaa äänestystä albertalainen konservatiiviedustaja Rob Anders vetosi vielä hylkäämisen puolesta. Hän sanoi lasten tarvitsevan suojelua sitä vastaan, että miehelle annettaisiin pääsy naisten käymälään. Lakin vastustajat olivat antaneet aloitteelle nimen "bathroom bill".

Toisessa käsittelyssä aloite oli saanut taakseen 15 konservatiivia ja hankkeen tulevaisuutta ehdittiin jo epäillä. Ratkaisevaan käsittelyyn hallituspuolen ääniä tuli kuitenkin yksi enemmän. Aloite vaatii vielä ylähuoneen käsittelyn.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hän sanoi lasten tarvitsevan suojelua sitä vastaan, että miehelle annettaisiin pääsy naisten käymälään. Lakin vastustajat olivat antaneet aloitteelle nimen "bathroom bill".

Suojelua miksi?? Siksikö jos hoitoprosessissa olevalla henkilöllä on vielä jäljellä miehen sukuelimet!!! Eihän sukupuoli ole jalkojen välissä!

Mitähän tuumaavat naisesta mieheksi prosessissa olevista!
  Xx_Val_xX • 22.03.2013 00:04
Ensinnäkin, mitä kamalaa siinä on jos näkee luonnollisessa ympäristössä alastoman ihmisen? Miehen, naisen tai muun? Miksi kaikessa pitää olla jotain seksuaalista?

Puetaan vauvoille vaatteet jo kohdussa ettei vaan joku kiihotu ja raiskaa. Mennään kaikki suihkuun vaatteet päällä, ettei nähdä edes omaa kehoa, koska sehän johtaisi automaattisesti traumaan. Seriously.
  Liehu (ei rekisteröitynyt) • 22.03.2013 12:21
onko kanadassa epäinhimillinen laki että jos korjaa sukupuolta täytyy naisesta miehestä kokeva lasten saaminen tehdä mahdottomaksi?

siis tarkoitan kohtun yms poistoa... suomessa ilmeisesti asiaa ei ole korjattu ilmeisesti?

edit vai oliko se ruotsissa vai molemmissa?

Kommenttia muokattu: 22.03.2013 klo 19:31
  puppeliassi • 22.03.2013 19:31
Kanadan tilannetta en tiedä ja Suomessa asiaa ei ole korjattu, siirtyy hamaan tulevaisuuteen jos sillonkaan. Sosiaali -ja terveysministeriö ei pidä kiirettä asiassa. Ruotsi korjasi tuon asian viime syksynä kansainväisen nimienkeräysten ansiosta!

www.transtukipiste.fi

www.transtukipiste.fi

Kommenttia muokattu: 23.03.2013 klo 00:39
  Xx_Val_xX • 23.03.2013 00:37
no itse allekirjoittaisin kansalaisailoitteen transihmisten oikeuksien puolesta. mua ärsyttää että moni asia olisi helppo korjata mutta eihän se käy..
  puppeliassi • 23.03.2013 09:53
No eihän se käykään kun luullaan et jollain lailla saataisiin estettyä kaikki, taantumuksellista ajattelua. Taistellaan tuulimyllyjä vastaan eikä edes tajuta sitä, että se ei hyödytä mitään. Juna on lähtenyt liikkeelle ja sitä ei estä mikään, USA on hyvä positiivinen esimerkki ja siitä annan täydet pisteet. Maa jota oon pitänyt enemmän konservatiivisena maana, yllättää näin ja hyvä niin. Kaikki kunnia niille konservatiiveille jotka on kääntänyt kelkkansa järkevyyteen ja haluun kehittyä paremmaksi ihmiseksi! :)
  Xx_Val_xX • 24.03.2013 22:12
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy