ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kanada on myöntänyt turvapaikan yli sadalle iranilaishomolle

Lassijuhani • 19.09.2012 17:30 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kanadan oikeusministeri Jason Kenney on kertonut maansa päättäväisesti edistävän homojen oikeuksia kansainvälisellä foorumilla. Montrealin ulkomaansuhteiden neuvostossa viime perjantaina pitämässään puheessa Kenney mainitsi Kanadan hallituksen pyrkimykset myöntää turvapaikka homoseksuaaleille iranilaisille, jotka ovat homofobiselle vainolle alttiita omassa maassaan.

Kanada on myöntänyt turvapaikan yli sadalle Iranista paenneelle homolle sitten vuoden 2009.

Homoseksuaalisuus on Iranissa kuolemantuomioon johtava rikos, ja monet homot ovat paenneet sieltä Turkin kautta. Siellä he voivat tehdä hakemuksen Yhdistyneiden kansakuntien pakolaiskomissaarille, joka neuvottelee Kanadan kaltaisten maiden kanssa heidän uudelleen sijoittamisestaan.

Aikaisemmin tässä kuussa Kanada jäädytti diplomaattiset suhteensa Iraniin laitettuaan sen ”Oikeutta terrorismin uhreille”-lain nojalla niiden valtioiden joukkoon, jotka tukevat terrorismia.

Iranin viranomaiset ilmoittivat kesäkuussa sulkeneensa arvostetun julkaisuyhtiön Teheranissa, koska se edisti ”homoseksuaalisuutta, sukurutsausta sekä miesten ja naisten välisiä seksisuhteita avioliiton ulkopuolella”.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Pahus kun meillä on räsäs&ps-mafia. Persialaiset islamin-uskolliset homo-miehet olisivat tervetulleita tännekin. räsäs&ps-poppoot voisivat koota keskuudestaan umpikristittyjä oletusheteroita, joita voitais lähettää Iraniin vaihdokeiksi persialaisista homomiehistä. Noinhan siellä kristinuskovaisten osuuskin nousis - heillehän on Iranin perustuslaissa taattu erityisoikeudetkin.

ps&räsäs-poppoo voisi myös vierailla Iranissa katsomassa homomiesten hirttäjäisiä - media voisi mennä mukaan kuvaamaan heitä, tulisiko heille yhtään tippa silmään, vaiko loistaisivatko kuin naantalin auringot.
ps&räsäs&homofobithan jakavat kuitenkin Iranin ääri-islamistien arvot homoja kohtaan.

Iranissahan on dokkarielokuvan tekijän mukaan otettu tälläinenkin toimi käyttöön homomiehiä vastaan

www.edgeboston.com
   (ei rekisteröitynyt) • 19.09.2012 20:29
Jason Kenney on siirtolais- ja kansalaisuusministeri. Kristilliseen oikeistoon kuuluva Kenney ei Kanadan tasa-arvoihmisiltä kyllä ole juuri kehuja saanut. Hän kuului avioliittolain muutoksen vastustajiin. Aika usein infoissa kysytään maahanmuuttoasioiden yhteydessä myös tasa-arvonaihepiiristä ja toimittajia joskus huvittaa se, kuinka hämilleen Kenney kerkästi menee.
  jnsto • 19.09.2012 20:56
Iranin homovainoa pakenevia on nelisen vuotta auttanut Iranian Railroad for Queer Refugees, joka toimii yhdessä eri järjestöjen kanssa. Se auttaa Turkkiin paenneita hlbt-iranilaisia etsimällä heille turvallisen maan. Pelastettujen joukossa näyttää olevan ainakin yksi Suomeen sijoitettu, listalla ensimmäisenä:

www.irqr.net

Turkissa sijaitsevat iranilaisille tarkoitetut hlbt-turvatalot tarvitsevat taloudellista tukea:

www.irqr.ca
***
Yleistietoa:

en.wikipedia.org
  Havainnoija • 20.09.2012 01:53
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy